Trucuri în bucătărie

169
Trucuri în bucătărie - sitesfatgospodine12fb-1392217900.jpg
l Ficatul nu se sărează înainte de călire, când se prepară drept gustare separată, deoarece se întărește.
l Ai folosit măsline, capere sau anșoa într-un preparat destul de sărat? Nu-i nimic, adaugă imediat o jumătate de linguriță de zahăr în sosul respectiv și problema s-a rezolvat. Pentru evitarea unor situații de acest gen, cel mai bine ar fi ca preparatul să fie gustat înainte de a se adăuga condimentele.
l Ai scăpat prea multă sare în supă? Nicio problemă, există soluții salvatoare, ca să nu fii nevoită să arunci mâncarea! Așadar, pune în supă un cartof curățat taiat în cuburi mari, căci va absorbi sarea. Data viitoare ai grijă să guști supa mai ales când obișnuiești să adaugi și concentrat de legume sau de carne, care oricum conțin multă sare.
l Ai pus prea multă sare într-un sos pe bază de brânză, fără să-ți dai seama cât de sărată era aceasta? Servește cu garnituri mai puțin sărate și ai toate șansele ca nimeni să nu observe. Sau diluează sosul cu o lingură de smântână. Ai grijă ca întotdeauna să guști sosul înainte de a-i adăga sare sau piper, poate nici nu este nevoie.
l Focul mic este cel mai potrivit pentru o mâncare, aceasta având nevoie de căldură, nu de foc maxim. Încălzirea în exces poate fi dăunătoare, mai ales pentru carne, astfel pierzându-se savoarea, gustul, textura și culoarea. Cele mai multe rețete necesită o încălzire potrivită la început, dar imediat ce ajung ingredientele la punctual de fierbere, focul trebuie redus.
l Curățarea peștelui se face cu un cuțit obișnuit. Deci, peștele se curăță de la coadă la cap. Pentru început se scot branhiile (dacă peștele este proaspăt, acestea sunt roșii), apoi se spintecă de-a lungul abdomenului. Se spală bine atât pe interior, cât și pe exterior. Acum se poate proporționa în mărimi potrivite, după placul fiecăruia. Capul și coada se pot folosi pentru ciorbă, borș, supă, iar restul bucăților pentru alte mâncăruri.
l Când carnea de vită este una bătrână și fierbe greu, în cratița unde fierbe se va pune câte o linguriță de alcool la litrul de apă.
l Ai folosit costiță afumată într-un preparat cu sos? Adaugă ingrediente fade (orez fiert, paste) care absorb sarea. Data viitoare, opărește costița în apă clocotită înainte de întrebuințare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Astmul. Poate fi vindecat?
Joi, 13 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri contra gastritei
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum  se fac activități de voluntariat
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.8551 secunde