Pentru sănătatea ta

Vă lasă… reci bolile toamnei?

687
Vă lasă… reci bolile toamnei? - raceala2-1318014107.jpg
"Eu sunt genul de om care duc o boală pe picioare. Normal, să fie ceva suportabil! Nici nu s-a instalat bine toamna, iar colegii
mei de echipă tușesc, strănută, au ochii injectați. M-am molipsit și eu, dar în afară de o durere mai urâtă de cap, alte simptome nu am. E și vremea asta ciudată... Aș vrea să știu care sunt simptomele simplelor răceli de toamnă, ca să nu mă apuc să înghit pastile după ureche!" (Adriana Marcu).
v v v
Într-adevăr, stimată doamnă Marcu, toamna, prin fluctuațiile de temperatură și umiditate, dar și prin schimbarea presiunii at-mosferice, cauzează în proporție foarte mare durerile de cap. Potrivit medicului primar Emilian Banu, această perioadă favorizează și dezvoltarea migrenelor, afecțiunile reumatice și respiratorii. Mai mult, ploile și vântul contribuie și la slăbirea sistemului imunitar, ducând la instalarea răcelilor. Provocate de o mulțime de tipuri de virusuri, răcelile nu au, în general, același grad de severitate comparativ cu cele din sezonul de iarnă.
Referitor la simptomele acestui tip de răceli, ele sunt congestia nazală sau secrețiile nazale, inflamarea sau durerea în gât, strănut, tușit, durere de cap, chiar și febră. Și nu în ultimul rând, senzația de oboseală și durere la nivelul organismului. De reținut că astfel de simptome durează, în medie, de la trei la zece zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Sfaturi de toamnă pentru grădina ta (1)
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Ce boală îi pândește pe copii la școală
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Bolile care macină oasele
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Ajung la doctor cu moartea de mână
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sarea de masă distruge sănătatea
Pagina a fost generata in 0.8952 secunde