S(m)INISTRA EDUCAȚIEI

516
S(m)INISTRA EDUCAȚIEI - 3af7a3caf8d2fe05aaf020bdb06f833c.jpg
"Dacă nu aș proceda așa, dascălii mei nu m-ar ierta niciodată!", a declarat recent Ecaterina Andronescu referindu-se, din păcate, doar la scandalul "Spiru Haret" și scăpând, voit, din vedere mult mai grava reducere masivă de posturi. Dar, mă întreb, pentru modul în care îi duce de nas de când a devenit ministru crede că poate fi iertată? Să ajungi de la promisiunea de mărire a salariului cu 50% la reducerea a 20.000 de posturi în sistemul educațional consider că este o maximă bătaie de joc și o prăbușire a speranței dascălului că este privit ca o verigă importantă a societății românești. Măsura, fără precedent ca amploare, este impusă de rațiuni de natură economică, principala cauză fiind masiva rectificare în minus a bugetului Educației din luna aprilie.
Acum se tot afirmă că cei 4% prevăzuți pentru reducerea posturilor nu vor afecta titularii de la catedră, ci doar suplinitorii și personalul nedidactic. Și ei tot români sacrificați, la urmaurmelor. Iar orele care vor rămâne neacoperite și pe care le vor "absorbi ca bureții" profesorii rămași pe funcții sunt un soi de muncă voluntară, întrucât ei nu vor primi retribuire pentru ore suplimentare, asta e clar! Se vor face tot soiul de scamatorii pentru a salva și ore, și cadre, iar calitatea actului educațional va fi un slogan de… tristă amintire!
Revenind la scandalul "Spiru Haret", dealtfel unul foarte bine întemeiat, mă întreb dacă nu acesta este de fapt doar o fumigenă în ochii noștri, pentru a ne deturna atenția de la adevărata problemă, cea a bugetului jenant alocat Educației românești? Iar după ce fumul se va fi risipit, să constatăm că studenții la USH își continuă studiile în același regim, în timp ce sute de cadre didactice au rămas fără catedră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 August 2009
Stire din Comentarii : [Idioțenii promoționale]
Vineri, 31 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Taxă pe autostrada nesimțirii
Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Comentarii : De ce, domnule prefect?
Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Paint ball cu rahat
Pagina a fost generata in 0.5668 secunde