Taxă pe autostrada nesimțirii

832
Taxă pe autostrada nesimțirii - 060efa7152d3705758ab0671e19fbdd3.jpg
Nesimțirea guvernanților concurează deja cu prostia, indolența și nepriceperea lor. Iar cei care ne conduc fac din astea o adevărată artă. Numai în România se pot introduce peste noapte taxe pentru lucruri inexistente sau doar pe jumătate făcute. Nu contează cât de oportun, corect sau legal este birul, atâta timp cât românul plătește ca prostul fără să cârtească.
Auzisem de mai mult timp că Ministerul Transporturilor ar vrea să introducă taxă de autostradă pe A2, cea care ar trebui să facă legătura între Capitală și Constanța. Nu m-a uimit prea mult și nu am reacționat în niciun fel, mai ales că în majoritatea statelor europene se percep astfel de taxe. Însă nu m-am gândit nicio clipă că nesimțirea politicienilor poate fi atât de mare încât să perceapă această taxă fără ca măcar să fi terminat autostrada. De fapt, nu au finalizat nici măcar jumătate din ea, iar ziua când se va întâmpla asta se pierde, cu siguranță, în negura următorilor zece ani. Timp de patru ani de zile, guvernul liberal nu a avansat cu nici măcar un metru, drumul rămânând țintuit în loc la Cernavodă. Gașca lui Boc, dai într-unul toți fac poc, se screme și ea, la aproape opt luni de mandat, să găsească pe cineva care să continue lucrările.
Am înțeles că bani ar fi pentru asta, însă prostia tipic guvernamentală va găsi cu siguranță modalități pentru ca fondurile să se risipească fără a se face ceva concret.
Și Tăriceanu spunea că sunt bani pentru Autostrada Soarelui, acum și Berceanu pare să fredoneze același refren, însă când vine vorba de dans se calcă toți pe picioare și iese un fiasco. Așadar, termenul de 2011 avansat pentru finalizarea autostrăzii este, în opinia mea, nu științifico-fantastic, ci mai degrabă demn de Palazu Mare. Bat pariu că până în 2011, băieții ăștia nu reușesc nici măcar să repare ce au construit până acum, așa că nici vorbă să avanseze, măcar un kilometru.
Însă asta nu îi împiedică pe mai marii de la București să pună taxă pe Autostrada Soarelui, 10 lei pentru autoturisme și aproape 70 de lei pentru camioane. Nu contează că, în loc să ajungă la Constanța, drumul se poticnește la Cernavodă, lăsându-te vreo 70 de kilometri să faci slalom printre căruțe sau să-ți înțepenească acul de la vitezometru la 10 km/h. De ce să plătești taxă de autostradă când doar jumătate din ea este construită? Pentru că ești în România.
Zicala românească "Dai un ban, dar știi că face" își pierde toate sensurile atunci când dai bani la stat. Orice taxă și impozit pe care le plătești la stat ar trebui să se întoarcă la cetățean în servicii de calitate. Însă nu numai că nu e așa, dar în România ești luat în bătaie de joc pe banii tăi. Plătești milioane de lei lunar la CAS. Ai parte de servicii medicale de calitate? Plătești o căruță de bani la fondul de pensii. Cei care se pensionează au venituri decente?
Plătești biruri pentru ca statul să îți asigure toate condițiile unui trai civilizat. Ai drumuri bune, ai învățământ de calitate, ești în siguranță pe stradă, ești respectat de autoritățile statului, problemele tale își găsesc rezolvare în guvernanți? Răspunsul și-l poate da fiecare în parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Comentarii : De ce, domnule prefect?
Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Paint ball cu rahat
Joi, 23 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Intelectual pe bani
Pagina a fost generata in 0.3215 secunde