Săracule bogat, te protejez!

474
Săracule bogat, te protejez! - 16db446cafb1ffb1466e71eaf97a4f49.jpg
Eu mă gândesc numai și numai la binele poporului. Mă gândesc la el și uite-așa majorez TVA la 25%. Ei, săracii oameni ai muncii, bugetari, freelanceri, bloggeri, liber profesioniști, constructori și agenți de vânzări, au bani să-și pună și-n cap. De aceea nu o să îi doară prea tare scumpirile care vor veni.
Ce mai contează că dai 70.000 euro în loc de 66.500 euro pe un jeep? O nimica toată!
De-aia țin cu dinții și de impozitarea graduală, ca nu cumva să plătească săracii români mai puțin decât politicienii, și mogulii, și Gigi, și baronii, și hoții. Ce-ar fi să le iau impozit mai mic din sumele alea inuman de gigantice pe care le aduc în apartamentele confort 2 lună de lună? Ce-ar fi?!?! Nici nu pot să-mi imaginez așa oroare.
Ei, jurnaliștii, mă acuză că trag doar pentru mine, că-mi protejez oamenii care se plimbă cu limuzine și cu avioane private, sărind din vilă-n vilă, din floare-n floare, din minoră-n minoră. Dar, dacă le-aș pune lor impozit gradual, i-aș sărăci. Cum să le iei 20, 30, 40% din "avere"? Ce cuvânt urât. Vroiam să zic din salariile minime pe economie pe care le câștigă în semn de solidaritate cu clasa de mijloc.
Au fost ceva încercări - ordonanță de urgență prin care vroiau să modifice Codul Fiscal, astfel încât să-i taxăm pe cei care au proprietăți mai multe. Dar am anulat-o (CHIAR IERI!), gândindu-mă tot la săracii români cu două, trei vile. Cum să le iei și ultimul leu, care și-așa nu mai valorează nimic în ziua de azi?
Se numea taxă de sol-i-dar-i-tate. Ce deștept sunt. Se trezise vorbind unu " #ð– Vlădescu, că cică trebuie să-i taxăm mai mult pe bogați, că nu-i firesc să plătească același impozit ca cei care stau într-un apartament toată viața lor și încă trei generații.
N-am fost de acord. Eu țin cu poporul, țin la ideea de unitate, de solidaritate (se tot repetă cuvântul ăsta), dar nu impusă prin taxe, ci prin protejarea oamenilor cu bani. Până la urmă, dacă i-am taxa mai mult, ar da faliment și n-ar mai fi bogați. O asemenea aberație nu va prinde contur cât timp eu fac jocurile aici.
Mă cheamă Guvernul și sunt un șmecher. Tee hee!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Blogurile noastre toate…
Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Câinește, Dumnezeu te-ajută
Joi, 24 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Fericirea din celula 34
Marţi, 22 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Respirați cât mai puteți!
Luni, 21 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Constanța, mon amour
Vineri, 18 Iunie 2010
Stire din Comentarii : TV PENAL
Pagina a fost generata in 0.4029 secunde