16 olimpici au adus mândrie catedrei constănțene de matematică

1977
16 olimpici au adus mândrie catedrei constănțene de matematică - x-olimpici-matematica1-1682511012.jpg

Articole de la același autor

În perioada 9-14 aprilie 2023, la Slobozia, Cheile Grădiștei și Craiova, s-au derulat etapele naționale ale Olimpiadei de Matematică, la finalul cărora elevii județului Constanța au fost premiați de Ministerul Educației și medaliați de către Societatea de Științe Matematice din România pentru efortul susținut și rezultatele deosebite.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" deține recordul de elevi premiați. Cei șase olimpici care au adus mândrie catedrei de matematică sunt: Dobre Carla Teodora, clasa a V-a - mențiune și medalie de aur; Sonuvar Turan Can, clasa a V-a - mențiune și medalie de aur; Culica Dimitris George, clasa a V-a - mențiune și medalie de argint, toți trei îndrumați de prof. Petrea Cristina Maria, cărora li se alătură Patrichi Ștefan, clasa a IX-a, medalie de argint, și Pitu Bianca, clasa a XII-a - medalie de bronz, ambii pregătiți de prof. Constantinescu Gabriela, și Georgescu David, clasa a XI-a, medalie de bronz, pregătit de prof. Dermengiu Alina.

Urmează în top Liceul Internațional de Informatică, cu cinci elevi premiați, toți avându-l ca „antrenor” pe prof. Alexandru Cărnaru: Matei Octavian Stănescu, clasa a XI-a, medalie de bronz; Antonie Suciu, clasa a XI-a, medalie de bronz; Lucia Rîșnoveanu, clasa a XII-a, mențiune și medalie de argint; Boja Eric Octavian, clasa a IX-a, medalie de bronz, și Tulceanu Cezar, clasa a XII-a, premiul III și medalie de aur.

Alți patru elevi de la Școala Gimnazială "Spectrum", pregătiți de prof. Mioara Cărnaru s-au întors cu premii: Neacsu Miruna, clasa a VI-a, medalie de bronz; Vergelea Cristian, clasa a VII-a- mențiune și medalie de argint; Anghel Răzvan, clasa a VII-a - medalie de bronz; Vergelea Cristian, clasa a VII-a calificat în lotul lărgit.

Nu în cele din urmă, elevul Dincă Radu, clasa a X-a la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, pregătit de prof. Sali Ghiulserin și prof. Goga Georgiana în cadrul Centrului Județean de Excelență, a obținut medalie de bronz.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5031 secunde