Cine-mparte parte-și face! Sau cum îți alegi ce catedră vrei atunci când ai stiloul în mână

4678
17

Articole de la același autor

Într-o țară în care culoarea politică dictează inclusiv șefia învățământului, în dauna meritocrației, a performanței didactice, nu mai surprinde pe nimeni faptul că toate aranjamentele se fac cu zâmbetul pe buze, la limita legalității și în absența oricărei transparențe, ca să iasă bine și să nu fie rău. Fără nicio legătură cu cei doi inspectori școlari, foști profesori de limba și literatura română la școli din Mangalia și Năvodari, care începând cu anul școlar 2023-2024 vor fi titulari la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, respectiv Liceul Teoretic „George Călinescu”, ambele din municipiul Constanța.

Luni, 24 aprilie, am participat, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în sala de la demisol, la ședința de repartizare pentru etapa de pretransfer la disciplina Limba și literatura română, condusă de Monica Răgușilă, inspector pentru Managementul resurselor umane.

Profesorii prezenți au fost informați că pot participa, conform metodologiei, doar candidații care au avut acord din partea unității unde solicită pretransfer. Primele dosare au fost ale cadrelor titulare în municipiul Constanța. Prof. Cristina Maria Ivan a renunțat la catedra de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, de anul viitor alegând să predea la Liceul Teoretic „Traian”. A urmat o profesoară care a schimbat catedra Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” cu cea a Seminarului Teologic, iar postul eliberat la „Rosetti” a fost ocupat de prof. Laura Halasag, până ieri la catedra Școlii Gimnaziale nr. 11 „Constantin Anghelescu”. De altfel, înainte de a intra în ședință, prof. Halasag a povestit, cu lacrimi în ochi, chinurile pe care le îndură de mai de 12 ani, din cauza lipsei de catedre disponibile de Limba română, fiind plimbată de colo-acolo. „Sunt mamă singură, cu doi copii. În timp ce unii mănâncă cozonac, eu nu am dreptul decât la o firimitură de pâine”, își vărsa oful.



Catedrele de la Colegiul „Mircea” pentru unii sunt blazonul din CV


S-a trecut la cea de-a doua categorie, a titularilor din alte localități, iar primul care a „ales” a fost „generalul” în persoană. Prof. Sorin Mihai, titular al Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” din Mangalia, va fi din anul școlar 2023-2024 titular al mult râvnitului Colegiu Național „Mircea cel Bătrân”. Asta după ce, în actualul an școlar, a fost detașat în interesul învățământului la gimnaziul râvnitului colegiu. Cum s-a eliberat o catedră completă la Colegiul „Mircea”? Sau în locul cui a venit „generalul”? Doar ne permitem să presupunem că se pregătește prof. Ghinea de pensionare…

Ciudat este faptul că prof. Laura Halasag, fiind titulară cu domiciliul în Constanța, ar fi putut să aleagă înaintea „generalului” să fie profesoară la Colegiul „Mircea”. Dar cine să-i dea acordul?

Până să se intre în ședința de pretransfer, în curtea IȘJ Constanța, unele candidate i-au sugerat reporterului „Cuget Liber” să solicite dosarul în baza căruia a fost evaluat prof. Sorin Mihai cu 101,4 puncte.

Cu totul alta a fost situația în cazul următoarei candidate, prof. Cristina Popa, titular al Școlii Gimnaziale „George Enescu” din Năvodari, care a devenit titulară a Liceului Teoretic „George Călinescu”, prin plecarea prof. Cristina Maria Ivan.

Poate că nu ne-ar fi preocupat neapărat acest subiect, că doar trăim în România și nepotismele, când vine vorba de angajări, primează în fața oricărei valori, dar la momentul afișării pe site-ul titularizare.edu.ro a candidaților la mobilități, în dreptul prof. Sorin Mihai una dintre căsuțe, cea a studiilor, era goală (se poate vedea din captură), iar la punctajul dosarului „generalul” este net superior oricărui contracandidat cunoscut cu rezultate deosebite. Cum de altfel s-a întâmplat și anul trecut, în cazul prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct, care a trecut de la catedra de educatoare la cea de psihologie neavând contracandidat, dar cu un punctaj de invidiat.




La bursa pariurilor, „mutarea” inspectorului școlar general Sorin Mihai de la Mangalia la râvnitul Colegiu „Mircea” nu este întâmplătoare, fiind posibilă chiar numirea sa pe funcția de director, după plecarea de la conducere a prof. Vasile Nicoară, al cărui mandat încetează în 2025.



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
De la Fetesti
24 aprilie 2023
Batjocura!!!

Sub nepasarea autoritatilor “competente”, seful celui mai CORUPT ISJ din tara isi vede linistit de treaba: azi e titular la CNMB unde maine probabil va fi director, preda la Facultatea pe care suntem tare curiosi cu ce note a absolvit-o, aspira la functii in Minister si, in general, il doare in dos de problemele educatiei constantene, e fericit alaturi de educatoarea ajunsa profa de psihologie titulara in 3 importante licee constantene dar si profa la Ovidius!! Logica: individul va duce cu sine in CNMB nu numai incompetenta ci si coruptia din ISJ!!!?? Ideal si CORECT ar fi ca o comisie independenta, din alt judet, sa ii verifice politrucului dosarul de la gradatia de merit dar si dosarul prin care a devenit titular la Colegiul Mircea!!! Sunt sigur ca vor fi surprize mari!!

cnmb
25 aprilie 2023
va iubim

domnule inspector general Sorin Mihai , in numele colectivului colegiului mircea va dorim bine ati venit si va asteptam cat mai repede in functia de director. daca vom avea norocol nemeritat sa vina si dna inspector Loredana Manolache director adjunct atunci vom putea sa spunem ca suntem cu adevarat binecuvantati

Iona
25 aprilie 2023
Urat, urat

O bataie de joc, o mare bataie de joc la adresa tuturor profesorilor, cadrelor didactice din judet! Mi-e scarba!

ADN
25 aprilie 2023
Intrebare

Exista Institutii abilitate pentru verificarea tuturor suspiciunilor de coruptie din sectorul bugetar. Nu fac parte din Ministerul Educatiei, insa va intreb: de ce nu escaladati situatiile mentionate catre organele abilitate? Cunosc mizeria din sistemul dvs. si va compatimesc pe " cei de rand", insa luati atitudine.

Jenny Coafeza
25 aprilie 2023
MIHAI SOEIN CEL MAI PROUST DIN CURTEA GRADINITEI.

PENAL...ESTE PUTIN SPUS, CORUPT SI SPAGAR? Da, DAR NU DESPRE NICOARA VASILE, PRIM-SPAGAR AL JUDETULUI VORBIM. ESTE SORIN MIHAI PROFESOR MAI BUN DECAT IVAN CRISTINA? NU, CATEGORIC NU! ACEST IMPOSTOR FAPTAS AL MULTOR INFRACTIUNI CARE AU PREJUDICIAT MULTE PERSOANE RAMANE IN SISTEM. DACA ERA DIN USR, SAU PSD SAU ALT PARTID? ERA DE DOI ANI IN PUSCARIE! MIZERIA SI DEZASTRUL DIN EDUCATIE ESTE CONSECINTA ACESTOR SEMIANALFABETI AVAND VALENTE CU MIROS DE SALAM. LAUDAROS SI SPAGAR AFIRMA CA ESTE SUSTINUT DE SECURISTII PENSIONARI.

Jandarca
25 aprilie 2023
adevăr

Sorinaș va da următorul olimpic național la română, va participa la toate concursurile și va lua toate premiile. De ce nu lăsați omul în pace? Cine are suspiciuni, e liber să facă demersurile necesare pentru aflarea adevărului...

Mihai D.
25 aprilie 2023
Orice vei incerca, ai foat si vei ramane prostanak

Sorinel pustiu' tot impostor ai ramas, asa cum erai in studentie cand ai furat la toate examenele. Ai copiat si cu greu ai terminat facultatea, ai cersit o cafea in toti anii de student, ai fost si ai ramas un milog slugarnic. Esti intruchiparea peofesorului prostituat, asa cum sunt toti profesorii, spagari.

Ema
25 aprilie 2023
Transparența

Pretransferul s-a realizat cu transparență, iar inspectoarea Cristina e o profesionistă.

Gaby
25 aprilie 2023
Prostia si ticalosia omoara viitorul copiiilior.

Ivan Cristina este in stratosfera fata de acest pigmeu jenant de inferior.

Sorinel Puștiu
25 aprilie 2023
Răspuns limpede

E comic faptul că, deși se spun atâtea despre mine, nimeni nu are verticalitatea de a mi le spune în față. Dacă am cerut și eu o cafea când eram sărac, de ce nu veniți acum să tragem un trabuc împreună și să rezolvăm tot ce vă doare?

Răspuns la: Orice vei incerca, ai foat si vei ramane prostanak
Adăugat de : Mihai D., 25 aprilie 2023
Sorinel pustiu' tot impostor ai ramas, asa cum erai in studentie cand ai furat la toate examenele. Ai copiat si cu greu ai terminat facultatea, ai...
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5639 secunde