Oaspeți din Italia și Germania la Colegiul ”Mircea”, într-un proiect european pe tema dezinformării

661
Oaspeți din Italia și Germania la Colegiul ”Mircea”, într-un proiect european pe tema dezinformării - proiect-mircea-1680436796.jpg

Articole de la același autor

În săptămâna 27-31 martie 2023, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța a fost gazda unei mobilități Erasmus+, în cadrul proiectului " Falsamente vero", cu nr. 2020-IT02-KA229-079923_4.
Tema proiectului, fake news și dezinformare, este nu numai actuală, dar și generoasă. Timp de cinci zile, elevii români implicați în proiect, alături de colegii lor de la două școli din Italia ( Istituto Istruzione Superiore "Leonardo da Vinci" Carate Brianza și Istituto Istruzione Superiore "G.B. Vaccarini") și două din Germania ( Kurt-Tucholsky-Oberschule și Mediencollege Berlin) au participat la dezbateri pe temele "Fenomenul fake news și propaganda de-a lungul istoriei" și "How to spot fake news" și au lucrat în echipe realizând o pagină de Facebook a unui personaj istoric, două articole de ziar și un scurt rap folosind cuvintele tematice ale proiectului.
În plus, s-au organizat întâlniri cu specialiști pe tema dezinformării și propagandei. Astfel, la Universitatea "Ovidius", elevii au participat la un workshop susținut de lect.univ.dr. Valentin Vanghelescu, iar la FABIZ București s-au întâlnit cu conf. univ. dr. Tănase Stamule, care le-a vorbit despre dezinformare în domeniile economic și politic.
Cum din program nu putea lipsi și ceva specific locului, în deschiderea activităților, luni, grupurile de dansuri populare Izvorașul Dobrogei din Fântânele, Astras și Fidanlar le-au demonstrat tuturor că pluriculturalitatea este un câștig, nu o problemă.
Vizita pe fregata "Regina Maria" și pe bricul "Mircea", în ciuda vremii nefavorabile, au lăsat participanților amintiri de neuitat.
Programul Erasmus+ este deci o oportunitate de învățare eficientă și durabilă, în afara sălii de clasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.351 secunde