Cărțile au fost eroii Zilei Naționale a Lecturii

147
Cărțile au fost eroii Zilei Naționale a Lecturii - xcartile-1676575766.jpg
Elevii de gimnaziu și liceu ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și-au prezentat cartea preferată încercând să-și convingă colegii că merită să o citească, în timp ce profesorii s-au prins în joc, cu toții considerând că Ziua Lecturii ar trebui sărbătorită în toate cele 365 de zile ale anului.

Elevii de gimnaziu au realizat și o expoziție de desene cu tema „Povestea mea preferată", coordonați de prof. Andreea Munteanu. De asemenea, elevii din clasa a VIII-a au participat la o activitate dedicată acestei zile la Biblioteca Județeană „I. N. Roman", însoțiți de bibliotecara Ionela Simula.

Dezbaterea pe tema utilității lecturii a fost o altă activitate în care au fost implicați elevii claselor a VII-a, coordonați de prof. Eduard Mindirigiu.

La liceu, a fost amenajat un colț al cărților călătoare, unde elevii au putut face schimb de cărți cu colegii lor. În acest mod, fiecare a aflat care sunt lecturile preferate ale celorlalți elevi de aceeași vârstă.

Tot cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” s-a desfășurat activitatea „TINREAD – Biblioteca Județeană Constanța la un click distanță”, în organizarea Bibliotecii „Ioan N. Roman” și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța.

Având ca scop familiarizarea elevilor cu catalogul online TINREAD al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, instrument digital în căutarea și găsirea informației din bibliotecă, elevii au aflat că https://tinread.biblioteca.ct.ro/opac este accesibil pentru utilizatori, atât din rețeaua internă a bibliotecii, cât și de pe orice alte dispozitive cu acces la internet. La activitate au participat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, inspectorii școlar general adjunct, prof. dr. Daniela Stan și prof. Loredana Manolache, bibliotecar Manuela Dinică și dr. Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7757 secunde