”Poetul și Cântăreața”, un spectacol unic în România, găzduit de Colegiul ”Mircea” din Constanța

139414
”Poetul și Cântăreața”, un spectacol unic în România, găzduit de Colegiul ”Mircea” din Constanța - x-portul-si-cantareata-1679907160.jpg

Articole de la același autor

O activitate culturală cu totul deosebită, dedicată bibliotecarilor și profesorilor documentariști din  Constanța, a fost găzduită, recent, de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu ocazia Zilei Internaționale a poeziei.

Intitulat sugestiv „Poetul și Cântăreața”, evenimentul din Aula Coriolan i-a avut ca protagoniști pe Mădălina Singer și pe Mihăiță Macoveanu - „Vocea de Aur a Germaniei“ și „Un poet cu suflet cât o țară“ - două inimi românești, doi artiști frumoși, care și-au împletit talentele spre bucuria auditoriului.

„Am avut onoarea să prezint doi oameni frumoși, doi artiști, care și-au unit talentele prin poezie și muzică”, declara Ionela Simula, bibliotecara colegiului centenar.

Proiectul „Poetul și Cântăreața“ este considerat a fi un veritabil proiect de țară. Cea mai frumoasă poveste de dragoste - în versuri, de pe planeta „Nepământ“, se află într-un permanent turneu național. Protagoniștii acestui eveniment vin în întâmpinarea tinerilor, dar și a seniorilor, cu un proiect educațional, un spectacol de suflet - unic în România.

Dorința lor este de a străbate țara și de a identifica, în rândul tinerilor, pe cei talentați, de a le insufla acestora necesitatea lecturii, dar și să le prezinte muzică de bună calitate.

Amintim că cei doi artiști au susținut recitaluri la Piatra Neamț, București, Constanța, Timișoara,  Slobozia, Călărași, Buzău, Roman, Ploiești, etc. - evenimente care s-au bucurat de un răsunător succes.

Mădălina este cântăreață de jazz și musical, de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, având dublă cetățenie: română și germană. Până recent, Mădălina a activat profesional exclusiv în occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția.

Mass-media din Germania i-a acordat o atenție deosebită, cântăreața fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, iar melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului.

„Mihăiță Macoveanu, un trubadur frumos și incorigibil în demersul său de a schimba o lume cenușie și plicticoasă, în una ipotetic desăvârșită“, Melania Cuc, membru al Uniunii Scriitorilor din România

Versurile lui Mihăiță au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit pentru toate viețile și împreună cu care a demarat un proiect unic în țara noastră, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor, la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.347 secunde