30 de ani de francofonie în România celebrați printr-un festival la Centrul „Jean Constantin”

277
1
30 de ani de francofonie în România celebrați printr-un festival la Centrul „Jean Constantin” - x-festivalul-filmului-1677759245.jpg
Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 23-26 martie la Constanța și în alte 12 orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, pentru a celebra 30 de ani de francofonie în țara noastră.

Prin alegerea temei acestei ediții, „Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea”, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă. Sărutul de pe afiș este o trimitere la Jean Eustache, unul dintre cei mai mari cineaști francezi.

Festivalul Filmului Francez este co-organizat de Centrul Cultural Județean constanța Teodor T. Burada prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și organizat de Institutul Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al OIF, organizația care promovează limba franceză, multilingvismul și diversitatea culturală, festivalul include, în premieră la Constanța, următoarele filme, care vor rula pe ecranul Centrului Multifuncțional Educativ de Tineret „Jean Constantin”: joi, 23 martie, ora 17,30 – „Les Enfants des Autres”; joi, 23 martie, ora 19,30 – „L Innocent”; vineri, 24 martie, ora 18 – „Petite Nature”; duminică, 26 martie, ora 17,30 – „Saint Omer”.

Comentează știrea

Ei
2 martie
Doar ei

Treizeci de ani de "pupindosie" la francofoniei (10 ani de NAT-i-O-fonie)!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4935 secunde