A fost lansată harta abuzului şi hărţuirii în şcolile şi universităţile din România

958
A fost lansată harta abuzului şi hărţuirii în şcolile şi universităţile din România - harta-abuzurilor-in-scoli-1706801816.jpg

Articole de la același autor

A fost lansată „Harta hărţuirii sexuale în sistemul de învăţământ din România”, care este o baza de date, sub forma unei hărţi interactive, şi care cartografiază cazurile de abuz din România care au fost trăite de elevi şi studenţi începând cu anii 2000, până în prezent.


Harta lansată de Asociaţia RISE Project reprezintă doar o parte din cazurile de hărţuire şi abuz sexual care au avut loc în şcolile din ţara noastră, însă cele mai multe abuzuri au rămas, însă, nereclamate, arată comunicatul de presă.


Majoritatea profesorilor care au fost trecuţi în „Harta hărţuirii sexuale în sistemul de învăţământ din România” încă predau, mulţi chiar în şcolile unde au comis abuzurile, conform sursei citate, notează news.ro


În total, au fost înregistrate 268 de cazuri, dintre care 45 au trecut prin instanţă în perioada 2017-2022, iar 25 de profesori au fost condamnaţi. Alte 58 de cazuri nu au ajuns în instanţă, în schimb au fost documentate şi publicate în presă. Din numărul total de cazuri raportate, 165 sunt colectate din mărturiile persoanelor care au completat formularul pus la dispoziţie pe site-ul Asociaţiei mai sus menţionate.


În timpul documentării s-a urmărit şi modul în care instanţa se raportează la incidentele de abuz, se menționează în raport.


Dintr-un total de 25 de cazuri în care s-a emis o decizie de condamnare, 17 au fost finalizate cu pedepse cu suspendare şi doar în 8 cazuri pedeapsa a fost cu executare. Pe lângă asta, în unele situaţii judecătorii descriu faptele de abuz ca acte consimţite, chiar dacă victimele sunt minore.


Proiectul a fost derulat de RISE Project în parteneriat cu Asociaţia ANAIS, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Scopul proiectului este „Îmbunătăţirea răspunsului instituţiilor educaţionale şi sprijinirea victimelor în combaterea fenomenului hărţuirii sexuale prin 1) cercetarea fenomenului şi activităţi de awareness asupra subiectului pentru a sublinia amploarea acestuia 2) o serie de investigaţii jurnalistice 3) o harta interactiva care cuprinde toate cazurile cunoscute de hartuire sexuala in invatamant şi 4) un pachet de servicii de consiliere juridica si psihologica pentru victime.”




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5057 secunde