Actorul Virgil Andriescu lansează cartea „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri”

308
Actorul Virgil Andriescu lansează cartea „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri” - x-lansare-de-carte-1702552060.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” organizează sâmbătă, 16 decembrie, începând cu ora 11:00, lansarea cărții „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri” a renumitului actor Virgil Andriescu (87 de ani).

Actor al Teatrului Dramatic în perioada 1965-1986, el a trecut prin mâinile a numeroși regizori de teatru și film, a făcut roluri memorabile și a trecut prin tot atâtea vieți câte spectacole și filme a jucat. Cine vrea să și-l amintească pe actorul de film, poate revedea pelicule antologice precum: „Pas în doi”, a lui Dan Pița, „Bătălia din umbră” și „Vacanța cea mare”, ale lui Andrei Blaier, „Balanța”, a lui Lucian Pintilie, „Privește înainte cu mânie”, a lui Nicolae Mărgineanu, „E pericoloso sporgersi”, a lui Nae Caranfil, „Amintiri din Epoca de Aur 1. Tovarăși, frumoasă e viața!”, în regia lui Constantin Popescu, Răzvan Mărculescu și Ioana Uricaru. O parte din această viață din spatele scenei, Virgil Andriescu o face cunoscută acum, când dintr-o viață rămân amintirile. Pentru că volumul cu „întâmplări” al lui Virgil Andriescu este unul de amintiri, acele amintiri de culise asupra cărora se fixa malițios și I. L. Caragiale în „Din carnetul unui vechi sufleor”, dar și altele pe care o intensitate le-a fixat într-un tipar ludic și versatil.

Virgil Andriescu aduce aceste chițibușuri de pe scena mare a vieții, acolo unde se joacă tot felul de roluri, unde se fabrică „întâmplările”, cu o ironie și autoironie cuceritoare, așa cum este și marele actor. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” și conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5868 secunde