Concurs Agenda culturală

307

Articole recomandate

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"
- Vineri, 25 ianuarie, de la ora 19, Concert simfonic - "Concertul nr. 4 pentru pian și orchestră", de Beethoven, dirijor - Răsvan Cernat, solist - Andrei Deleanu.
- Teatrul Balșoi prezintă în sala Teatrului, pe data de 26 ianuarie, de la ora 19.30, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci". Prețul biletelor variază între 100 și 250 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Teatru Balșoi va fi reprezentat de Elena Andrienco, prim-solistă a instituției, și Alexandru Volcikov.
- Vineri, 1 februarie, de la ora 19, Concert simfonic, dirijor - Răsvan Cernat, solist Gabriel Croitoru. În program: "Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în re major", de Paganini și "Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64", de Ceaikovski.

Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța
- Pe data de 25 ianuarie, de la ora 19 - "Himnus", de Gyorgy Schwaida, spectacol prezentat de Casa de Cultură Arad și a Teatrul "Fani Tardini" din Galați. Regia - Radu Dinulescu, cu actorii Victoria Cociaș, Claudiu Bleonț, Liliana Lupan, Aurel Bâtcă, Gabi Velicu, Cristian Gheorghe și Vasile Danilă; prețul biletelor variază între 20 și 30 de lei.
- Cea mai longevivă producție a Teatrului "Bulandra" București, "Cafeneaua", revine la Constanța pe data de 29 ianuarie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Evoluează trioul Horațiu Mălăele, Emilia Popescu și Dana Dogaru. Prețul biletelor la acest spectacol este de 30 și 40 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.
- Pe data de 5 februarie, de la ora 19,Tudor Gheorghe revine la Constanța cu spectacolul "Parfumul nebunelor dorinți", pe versuri de Vasilache, Fernic, Andreescu, Vasilescu, Dendrino. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 50 de lei.
- Teatrul de Operă și Balet Kiev prezintă, pe data de 10 februarie, de la ora 19, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci", prețul biletelor variind între 60 și 80 de lei. Evoluează prim-soliștii Natalia Lazebnikova, Kristyn Balabanova, Evgenii Logunov și Andry Gyra. Coregrafia este realizată de V. Kovtun.

Muzeul de Artă Constanța
- Salonul de iarnă al membrilor Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAP) este prezentat, în continuare, la Muzeul de Artă. Pe simeze sunt expuse lucrările a 26 de membrii ai UAP Constanța, diferite ca stil și tehnică; picturi, sculpturi în ceramică sau marmură, basoreliefuri, colaje ilustrează o împletire de stiluri clasice și abordări moderne ale artei.
- Expoziție temporară Robert Gravelin. Artistul locuiește în România din anul 2006, activitatea sa fiind complexă - muzician, compozitor și profesor la Harrisonburg, Virginia. A mai lucrat în Mexic și Palestina, unde s-a perfecționat în arta plastică. Tablourile sunt de vânzare, cu prețuri cuprinse între 600 și 2.000 lei.
- O expoziție de fotografie semnată de Constantin Grigoruță, membru al UAP Constanța, și Incze Domokos, organizator al Bienalei Internaționale de artă fotografică din Miercurea Ciuc, se va deschide pe data de 18 ianuarie, de la ora 16, la Muzeul de Artă Constanța. Expoziția reunește o serie de fotografii realizate într-o tehnică specială, aflată la granița cu artele plastice. Peisaje, natură statică vor fi prezentate publicului constănțean.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
- Până pe 31 ianuarie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Asociația Culturală "Noua Acropolă" prezintă o expoziție cu peste 100 de reproduceri arheologice din civilizațiile antice. Este vorba despre reproduceri din civilizațiile Grecia, Roma, Egipt, India, Tracia, Mezoamerica, precum și reproduceri din Evul Mediu european și din Renaștere. Intrarea este liberă.

Muzeul de Artă Populară Constanța
- Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis expoziția temporară "Veștmânt și podoabe la aromâni", cu piese de patrimoniu din colecțiile instituției. Potrivit directorului, dr. Maria Magiru, este vorba despre piese incluse în patrimoniul cultural național datate sfârșitul secolului XIX, rezultat al cercetării de teren desfășurată de cercetătorii muzeului, în toată Dobrogea, între anii 1974 - 1980.
Costumele sunt grupate pe vârstă, categorie socială, fiind expuse și elementele de podoabă care însoțesc aceste piese populare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8198 secunde