Amintiţi-vă de Iftinchi Modest citind dicționarul de personalități dobrogene!

241
Amintiţi-vă de Iftinchi Modest citind dicționarul de personalități dobrogene! - modest2-1600867032.jpg

Articole de la același autor

Iftinchi Modest a fost un excelent violonist și profesor, care s-a născut la Constanța. A studiat de timpuriu vioara, continuând apoi, la Conservatorul din Iași, cu maestrul Alexandru Garabet, apoi la Conservatorul din București, cu Alexandru Teodorescu și marele violonist Garabet Avachian. De-a lungul timpului, a susținut o activitate violonistică de prestigiu (concerte, recitaluri), în țară și în străinătate, remarcându-se prin interpretarea Sonatei de Mozart și compoziții de Handel, Bach, Beethoven, Brahms, dar și lucrări ale compozitorilor români: Liviu Comes, Mircea Chiriac, Teodor Bughici.

Despre el, puteți citi în Dicționarul de personalități dobrogene, ce poate fi găsit pe rafturile Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”. Lucrarea conţine informaţii despre Modest şi faptul că el a excelat în interpretarea Sonatei a V-a de Emil Sjörgren, scrisă pentru George Enescu.

„Totodată, a lucrat ca profesor de muzică, la Liceul de Muzică «George Enescu» și apoi ca profesor la catedra de vioară a Conservatorului «Ciprian Porumbescu» din București și ca șef de catedră la Academia de Muzică din București. Între 1973 - 1974 a fost solicitat să sprijine organizarea învățământului violonistic modern la Tirana (Albania). De asemenea, a publicat manuale de tehnică violonistică. Printre violoniștii de seamă care au beneficiat de îndrumările sale se numără Silvia Marcovici, Lidia Grigore, Arnold Scherer, Gabriel Croitoru, Alexandru Orban”, au declarat specialiştii constănţeni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Nouă ani fără Eugen Mazilu
Pagina a fost generata in 0.2959 secunde