Asociaţiile de elevi sar în apărarea profesorilor. De ce se solicită revocarea ministrului Educaţiei

542
Asociaţiile de elevi sar în apărarea profesorilor. De ce se solicită revocarea ministrului Educaţiei - asociatiiledeelevi-1629642561.jpg

Articole de la același autor

Asociaţiile Elevilor din mai multe judeţe din ţară, printre care şi Asociația Elevilor din Constanţa, solicită revocarea de urgență din funcție a Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, pe motiv că acesta amână creșterea salariilor profesorilor!

La finele săptămânii trecute, ministrul Educației a anunțat că salariile profesorilor nu vor creşte în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate. Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să fie majorate la 1 septembrie 2020, însă procedura a fost amânată pentru 1 septembrie 2021. Practic, aceasta este cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor.

Reprezentanţii asociaţiilor de elevi susţin că trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. „Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019 - 2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației”, precizează reprezentanţii elevilor.

Aceştia consideră că ministrul dă dovadă de dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ. „La momentul actual elevii și profesorii au fost abandonați de către autorități, în urma anunțurilor făcute de ministru. Astfel, rectificarea bugetară nu va crește salariile profesorilor, nu va da transport gratuit elevilor, și multe altele. Profesorii au nevoie de salarii decente pentru a-și desfășura activitatea, iar amânarea creșterii salariale este inacceptabilă”, este de părere preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5833 secunde