Ating excelența cu ajutorul unui credit bancar garantat cu talent

1269
Ating excelența cu ajutorul unui credit bancar garantat cu talent - 6b78b310e6ec6961f61c42712e9131c9.jpg
Ieri, la Teatrul de Stat din Constanța a avut loc preselecția programată în cadrul caravanei BCR Speranțe, care își propune să-i găsească pe cei mai talentați copii care au nevoie de susținere financiară pentru a-și desăvârși educația muzicală.
Aflat la a doua ediție, proiectul acestei instituții bancare a demarat anul trecut, la ora actuală 15 copii beneficiind deja de sprijin educațional și social pentru a-și desăvârși talentul.
La preselecția de ieri s-au prezentat 20 de copii constănțeni care, pe baza rezultatelor obținute la preselecție, vor accede la selecția finală, juriul urmând să decidă care sunt copiii norocoși care vor intra în proiect.
În opinia lui Gabriel Cotabiță, președintele juriului, majoritatea copiilor care se prezintă în concurs dau dovada unui talent incontestabil, dar ceva trebuie să-i departajeze, și atunci se aleg cei mai buni dintre cei buni: "Trebuie să decidem care este acea piatră neșlefuită care, cu ajutorul acestei bănci, va ajunge diamant. Știm că există copii care renunță să-și urmărească visul din cauza numeroaselor lipsuri în care trăiesc și de aceea îmi exprim speranța ca cel puțin trei ani de acum încolo să se mențină acest proiect".
Proiectul face parte dintr-un parteneriat strategic cu organizația Salvați Copiii România și a marcat, anul trecut, începutul unei colaborări strânse cu Romani CRISS și sprijinirea directă a unor copii romi talentați pentru a merge mai departe pe drumul către o carieră muzicală.
După încheierea selecției, copiii admiși vor intra într-un stagiu de pregătire cu vedete muzicale consacrate și vor înregistra un album, care mai apoi va fi vândut în scopuri caritabile.
Gala, un eveniment caritabil ce va avea loc în noiembrie, la București, va avea rolul să îi prezinte pe copiii admiși în program, dar va contribui și la strângerea de fonduri pentru susținerea accesului copiilor la o educație muzicală solidă. Anul trecut, la primul eveniment de acest gen s-a reușit strângerea sumei de 90.000 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 0.2451 secunde