Atitudinea față de tentația drogului, dezbătută de liceeni ai Colegiului de Arte

728
Atitudinea față de tentația drogului, dezbătută de liceeni ai Colegiului de Arte - liceeniarte-1621877667.jpg
Dezbaterile de tip teatru forum, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, constituie o excelentă abordare, în actualul context pandemic, a problemelor cu care se confruntă tânăra generație.

Cel mai recent eveniment de acest gen s-a petrecut online cu elevii clasei a IX-a C, având-o ca invitată pe Mihaela Săsărman, profesor asociat UNATC, președinta Asociației Transcena. Gazdele au fost prof. Angela Doicescu, diriginte al acestei clase, psiholog Daniela Stroia, consilier școlar, și Magdalena Baciu, profesor arta actorului. La dezbatere a participat și reprezentanta CPECA Constanța, Elena Șandru, asistent social.

La această a doua întâlnire, anunțată încă din decembrie anul trecut, a fost abordată tema riscului de consum de droguri. Dezbaterea a pornit de la vizionarea câtorva scene din spectacolul de teatru forum „Contrarisc 100%”, produs de echipa de teatru a Asociației Transcena (https://transcena.ro/ ).

„Tema nu este ușor de abordat, cu atât mai mult cu cât o atitudine din ce în ce mai răspândită în ultimii doi-trei ani pare a fi aceea că singurul responsabil pentru consum ar fi consumatorul. Este posibil să mai ajuți pe cineva aflat în situații de risc? Ești îndreptățit să ajuți? Care este rolul instituțiilor statului în prevenire? Discuțiile au explorat tema din perspectiva adolescenților, dar au deschis, pentru elevii clasei de teatru și coregrafie a unui liceu de artă, și un orizont de meditație asupra ideii de dezvoltare în carieră pe căile oferite de educația prin artă și art-terapie”, a afirmat prof. Doicescu.

Atât profesorii, cât și tinerii au exprimat dorința să continue colaborarea și dorința de a lucra în ateliere cu prezență fizică. Mihaela Săsărman, în calitate de președintă a Asociației, și membrii trupei de teatru Transcena își doresc să construiască în parteneriat cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria” proiecte care să fie în beneficiul elevilor și al cadrelor didactice și să dezvolte creativitatea și deschiderea tinerilor către empatie, dialog, participare prin teatru la viața comunității. O primă întâlnire de lucru este programată în luna iunie, înainte de încheierea acestui an școlar.

Proiectul „Despre viitor dinspre adolescenți” este realizat în parteneriat de Agenția Națională Antidrog - CRPECA Constanța, Asociația Transcena și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.   



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6579 secunde