Au celebrat poetul nepereche, recitându-i versurile în mai multe limbi

129
Au celebrat poetul nepereche, recitându-i versurile în mai multe limbi - xdimitrieleonida-1674044758.jpg

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” a celebrat împlinirea a 173 de ani de la nașterea poetului nepereche, dar și Ziua Culturii Naționale printr-o activitate care a debutat cu un moment muzical, pe versurile lui Mihai Eminescu, puse pe note muzicale de interpreți români celebri.

Cea de a doua parte a evenimentului a constat în traducerea personalizată a versurilor preferate (clasele a IX-a A și a X-a A) și în lectura celor mai cunoscute texte ale poetului național în limba română, engleză și franceză (clasa a IX-a B).

La finalul activității s-au amintit câteva particularități ale liricii eminesciene care au înscris poezia acestuia în lista celor mai cunoscute și traduse din Europa.

Dorin Popescu, invitat al Liceului Teoretic „George Călinescu”

O frumoasă atmosferă culturală a fost creată și la Liceul Teoretic „George Călinescu” cu același prilej, elevii asumându-și recitarea „Luceafărului” în limbile română, engleză, franceză, italiană, germană, latină și spaniolă. La evenimentul artistic pregătit de liceenii călinescieni a fost invitat Dorin Popescu, consilierul personal al primarului Constanței, care în finalul activității a ținut să remarce că „noi, cei din generația noastră, am primit ușor, poate fără să merităm, moștenirea părinților noștri, știind mai multe despre funcția culturală a moștenirii decât știm noi acum, iar noi să o primim fără nici un efort din partea noastră. Lucru care devine din ce în ce mai complicat, într-o lume care ține cultura și tradițiile noastre în trecut, care le ține la periferie, în debaraua vieții noastre”, a afirmat Dorin Popescu.

Liceenii de la Energetic l-au redescoperit pe Eminescu

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Liceul Energetic Constanța printr-o serie de activități educative la care au participat elevii claselor a X-a B, a XII-a B și a XII-a D, coordonați de prof. Nicoleta Rotaru-Terteleac, Daniela Berechet, Maria Magdalena Manțu, Leontina Stoica.

În cadrul activităților „Îl redescoperim pe Eminescu” și „Simbolisitica elementelor acvatice în poezia lui Mihai Eminescu” au fost prezentate materiale PPT „Alunecând pe-o rază” (Chirică Octavian, Sperlă Sebastian, clasa 12 B), „Despre dorul de iubire absolută” (Popa Mario, Geoge Constantin, clasa 10 B) și a avut loc dezbateri asupra liricii și prozei eminesciene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4284 secunde