După un val de retrageri din sindicate, cadrele nedidactice iau inițiativa și ies în stradă

101303
1

Articole de la același autor

La finele lunii trecute, la Sinaia, a avut loc Conferința Națională a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la care au participat delegații ale celor aproximativ 155.000 de membri ai organizațiilor sindicale afiliate, prilej cu care s-a „compus” o rezoluție în mai multe puncte. Nemulțumite de faptul că au fost omise, cadrele nedidactice anunțau valuri de retrageri din sindicat, întrucât nu se mai simt demult reprezentate.

Mai mult, miercuri, 7 decembrie, Sindicatul Învățământului Preuniversitar ”Prof. I. Neacșu” Buzău, organizație reprezentativă a salariaților din învățământul buzoian, formată din aproximativ 300 de membri de sindicat, va picheta Prefectura Județului Buzău, începând cu ora 13.30.

Protestul are loc ca urmare a nemulțumirilor personalului nedidactic cu privire la neacordarea sporului pentru condiții de muncă, de care salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare beneficiază.

Printr-un comunicat semnat de reprezentanții la „vârf” ai FSLI, se condamnă discriminarea uriașă pe care o fac guvernanții, deși acest beneficiu este prevăzut de Legea 153/2017 care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, precum și de H.G. nr.569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia în sectorul bugetar.

„Această situație se regăsește în întreaga țară și somăm Guvernul României să aplice legislația în vigoare, fără a face discriminări între salariații bugetari! În caz contrar, anunțăm că acțiunile de protest se vor extinde la nivelul întregii țări, inclusiv în fața sediilor instituțiilor cu putere de decizie din București”, transmit semnatarii comunicatului.

De asemenea, Simion Hancescu, președinte FSLI, declară că neacordarea sporului pentru condiții de muncă „este un gest de condamnat, care provoacă o mare nedreptate colegilor noștri din sistemul de învățământ, ținând cont de faptul că în alte arii profesionale el este plătit. Întreg personalul din educație este solidar cu aceste acțiuni de protest și garantăm că vor avea loc astfel de mișcări de stradă în toată țara, inclusiv în București. Efortul bugetar este nesemnificativ, dacă ne gândim la veniturile extrem de mici pe care le au colegii noștri. În această perioadă critică din punct de vedere financiar pentru familiile angajaților din educație, consider că membrii Executivului ar trebui să găsească soluții prin care să sprijine acești oameni, nu să-i conducă spre sărăcie extremă, excluziune socială și discriminare”.



Comentează știrea

Ion
13 decembrie 2022
tara de prosti

Este inadmisibil cum gandesc guvernantii... educatia , care este primordiala pt evolutia unui popor este subfinantata maxim, iar ei cresc bugetul BOR! Este strigator la cer sa cresti bugetul alocat unora care NU platesc taxe si impozite,dar primesc de la stat, adica de la noi , bani cu doua maini! Pana cand???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3953 secunde