Calendarul alegerilor stă să înceapă

Bătălie pentru șefia UMC! Cine cu cine se luptă pentru funcția de rector

2782
9

Articole de la același autor

Luna aceasta, Universitatea Maritimă din Constanța se pregătește de alegerea rectorului, primul mandat al prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur apropiindu-se de final, după ce, în martie 2012, era aleasă în locul prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, care a deținut funcția supremă timp de două mandate la rând.

Conform calendarului alegerilor pentru structurile de conducere ale acestei in-stituții, votat la începutul lunii octombrie de Senatul UMC, depunerea candidaturilor pentru funcția de rector va avea loc în perioada 23-27 noiembrie, iar pe 9 decembrie, are loc primul tur. Al doilea tur al alegerilor pentru rector se desfășoară pe 10 decembrie, iar rezultatele vor fi validate în perioada 17-18 decembrie, urmând ca acestea să fie, apoi, confirmate de Minis-terul Educației și Cercetării Științifice.

Întrebat, ieri, de ce s-au decis atât de devreme aceste alegeri, prorectorul Cornel Panait a declarat, pentru "Cuget Liber", că au avut loc consultări și cu instituții universitare din țară care și-au stabilit calendarul în aceeași perioadă.

"Pentru noi, important a fost să începem anul universitar cu directori de departamente numiți. Și ca dovadă că nu am greșit, spre exemplu, la Electronică, unul dintre departamentele noastre puternice, a fost ales un director bătăios, foarte apreciat și de studenți. Noi suntem în așteptarea unei decizii finale din partea ARACIS, după ce am parcurs evaluarea națională sub avizarea doamnei rector Violeta Ciucur. O dovadă a faptului că s-a descurcat foarte bine a fost și faptul că universitatea nu a primit prea multe recomandări, ceea ce este un semn îmbucurător", a mai adăugat prof. Panait.

Prof. Violeta Ciucur nu a confirmat

Și cu toate că predecesorul său Cornel Panait a afirmat că în discuțiile purtate cu prof. Violeta Ciucur ar fi înțeles că aceasta intenționează să candideze, ieri, rectorul UMC încă în funcție nu a confirmat. Aflată în comisia de licență, prof. Ciucur a transmis că "în această perioadă, se depun candidaturi pentru Senat și consiliile facultăților".

Și pentru că, în urmă cu patru ani, singurul contracandidat al prof. univ. dr. Violeta Ciucur a fost prof. univ. Gelu Bătrânca, am dorit să aflăm dacă acesta va mai candida și la proximele alegeri.

Deocamdată, nu s-a decis, dar "în opinia mea, întregul învățământ de marină necesită schimbări structurale majore și, în situația în care voi considera că sunt destui studenți și cadre didactice care să sprijine un asemenea demers, voi candida", a explicat universitarul.

Din păcate, nu am putut afla dacă își menține intențiile prof. dr. Florin Iordănoaia, șef lucrări în cadrul Facultății de Navigație și Transport Naval, cel care, în luna februarie, și-a exprimat deschis intențiile de a candida la această funcție, susținând cu argumente planurile sale de schimbare ale Universității Maritime constănțene.

În schimb, actualul președinte al Senatului UMC, prof. univ. dr. Nicolae Buzbuchi, a declarat, pentru "Cuget Liber", că și-ar dori ca actualul rector să candideze pentru un nou mandat, "chiar dacă legea le permite tuturor colegilor să-și depună candidatura și, cel mai probabil, gradul didactic va fi cel care va determina alegerea. Eu voi continua să o susțin pe doamna Ciucur, în cazul în care va candida, pentru că a avut rezultate frumoase, a abordat cum trebuie situațiile și a rămas în continuare un bun coleg, funcția nedeteriorând relațiile", a mai ținut să precizeze prof. Buzbuchi. 

Comentează știrea

Mihai
5 noiembrie 2015
doar DNA face curatenie in UMC

Mafia condusa de Panait va face din nou jocurile....doar DNA-ul il poate opri.

Chitzac
6 noiembrie 2015
Bani sa iasa

Si SRL ul asta pe post de Fac.privata/closet ,scoate prosti cu diploma pe banda rulanta. S a umplut tara de "licentiati"!!

Florin
6 noiembrie 2015
Garantia seriozitatii!

Fa bani pe net! E curata naivitate sa mai crezi ca azi ca te poate ajuta guvernul sa ai o viata mai buna! S-au dus de mult acele timpuri! Fa bani pe net! Noi avem acum in premiera absoluta un curs total gratuit care te invata sa castigi! Fa bani pe net si asigura-ti viitorul! Pentru curs, cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

student
6 noiembrie 2015
marioneta candideaza

Toata lumea stie ca Ciucur nu este decat marioneta lui Panait .... Se face iar de ras?

revoltat
6 noiembrie 2015
revolutia trebuie sa continue si in universitati

Ar trebui ca toti cei care au adus UMC atat de jos, sa nu mai poata candida vreodata la o functie de conducere !!!!

El Churo
6 noiembrie 2015
umc

Ha ha..Dosarul Dna cu spaga de ce nu este finalizat. Ca absolvent de Umc te simti rusinat cand stii ca hotzi spagari inca misuna si incaseaza. Aloo DNa ce face....

BogdanWP
6 noiembrie 2015
Adevarul

Tuturor aspirantilor la cultura si cunostinte , va recomand cu caldura atunci cand decideti sa va inscrieti la UMC , sa invatati totul pe cont propriu. Incerc sa vorbesc fara defaimare desi sunt sub anonimat ca asa e frumos si etic , dar cine a fost la UMC intelege la ce ma refer. Oricum , in timp o sa va dati seama cum functioneaza tara asta si ca ajungi departe nu cu inteligenta , ci dimpotriva. Recomand tuturor celor care nu au pile sau bani de spaga sa nu faca aceasta facultate , pentru ca la firmele de crewing ajungi doar prin nepotisme si plicuri. Asta o zic din experienta , am prieteni care au avut rezultate foarte bune pe timpul facultatii si nu au reusit sa plece intr-un singur voiaj in ultimii 6 ani. Dupa cum bine stiti , cererea si oferta pentru marinari este extrem de disproportionata , astfel incat toti sunteti dispensabili ca negrii pe plantatie. In afara de asta , va urez succes

Mihai
6 noiembrie 2015
Cautam urgent colaboratori

Indiferent cine sunteți și care este situația voastră, aveți în voi, chiar acum, capacitatea să realizați mai mult decât oricând înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

anydeea
11 noiembrie 2015
anunt

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere,exclusiv pe calculator. Activitatea este foarte usoara, necesita cunostinte minime de accesare a computerului. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1671 secunde