Clusterul energiei verzi "Constanța-Dobrich"

178
Clusterul energiei verzi

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța, în parteneriat cu Varna Business Agency, implementează proiectul: Green Energy Cluster "Constanța-Dobrich" cod MIS-ETC 328, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul are un buget total de 490.530 euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, în perioada iulie 2014 - decembrie 2015.

Prin proiect se urmărește asigurarea condițiilor care să favorizeze atât creșterea controlată a unei industrii energetice curate în zona transfrontalieră, cât și maximizarea potențialului industriilor locale cu privire la acest tip de energie, federalizarea expertizei, cunoștințelor și resurselor din Bulgaria și România, prin înființarea unui cluster transfrontalier al energiei verzi "Constanța-Dobrich".

În cadrul pachetului de lucru 6, Universitatea Maritimă din Constanța va organiza workshopul de două zile cu titlul "Forță de muncă pentru industria energiei din surse regenerabile - mijloace de dezvoltare a aptitudinilor și competențelor".  În prima zi, echipa de implementare a proiectului va dezbate împreună cu participanții aspecte relevante pentru această tematică, și anume: necesitatea definirii unor noi aptitudini și ocupații în domeniul energiei verzi, rolul instituțiilor de învățământ în dezvoltarea aptitudinilor specifice, abordări eficiente pentru dezvoltarea competențelor, strategii privind resursele umane, provocări și bune practici în pregătirea și recrutarea forței de muncă.

Cea de-a doua zi a workshopului va fi dedicată elaborării unei declarații specifice pregătirii și perfecționării resurselor umane din industria energiei din surse regenerabile. Pentru realizarea declarației, participanții vor fi împărțiți în patru grupuri cu roluri distincte: cetățeni/rezidenți/studenți, autorități, experți tehnologici, reprezentanți ai sectorului privat. Ulterior, declarația rezultată va sta la baza unui document comun întocmit împreună cu partenerul bulgar din cadrul proiectului.

Workshopul va avea loc în perioada 5-6 noiembrie 2015 la Hotel Megalos, bulevardul Mamaia nr. 155, Constanța. Cei interesați de tematica abordată sunt așteptați să se alăture organizatorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8998 secunde