Când se afișează rezultatele finale de la Definitivat

247
Când se afișează rezultatele finale de la Definitivat - cand-1493218110.jpg

Articole de la același autor

Procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) înregistrat de candidații care au susținut proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar este de 63,71% - înainte de soluționarea contestațiilor, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației, consultat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din totalul de 5.235 de candidați evaluați la proba scrisă, 3.335 de candidați au obținut medii între 8 și 10, promovând examenul. Dintre aceștia, 34 de candidați au promovat examenul cu media 10.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenului, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) și notele obținute la inspecțiile de specialitate (20%). Candidații care au obținut medii peste 8 dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniver-sitar.

Afișarea primelor rezultate a avut loc, marți, atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro. Conform calendarului aprobat, ieri, la ora 14.00, s-a încheiat perioada în care puteau fi depuse contestațiile în centrele de examen. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, duminică, 30 aprilie, iar validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai.

v v v

Ministerul Educației reamintește că, în urma unor măsuri legislative operate în 2016, o persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiționată de achitarea unor taxe stabilite de minister. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6013 secunde