Profesorii, rol esențial în ajutorarea elevilor cu probleme de sănătate mintală

302
1
Profesorii, rol esențial  în ajutorarea elevilor cu probleme de sănătate mintală - problemecopii2-1493218239.jpg

Articole de la același autor

Ultimele statistici ale Organizației Mondiale pentru Sănătate arată că un procent cuprins între 10% și 20% dintre copii și adolescenți suferă de probleme de sănătate mintală. Mai mult decât atât, jumătate dintre aceste probleme se manifestă până la vârsta de 14 ani, iar trei sferturi din ele, până la 25 ani.

Se pare că problemele neuropsihiatrice reprezintă principala cauză de dizabilitate în rândul copiilor și adolescenților la nivel global. Specialiștii susțin că majoritatea copiilor și adolescenților cu probleme de sănătate mintală vor avea ulterior probleme la școală, iar dezvoltarea lor emoțională va avea și ea de suferit. Pentru a-i putea ajuta, adulții ar trebui să petreacă mai mult timp cu ei, observându-i și interacționând direct.

Altfel spus, cadrele didactice pot juca un rol esențial în ajutarea elevilor cu probleme de sănătate mintală, mai ales că de multe ori, în spatele problemelor de învățare stau probleme de comportament, de concentrare a atenției sau probleme emoționale, care pot fi rezolvate prin consiliere sau terapie psihologică. 

Comentează știrea

Ionel
18 mai 2017
frauda

iesimiel stanescu, du-te si te trateaza, ești bolnav mintal/la liceu ești un prost (palate)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6283 secunde