Caravană de evaluare a consumului personal de alcool în Portul Tomis

258
Caravană de evaluare a consumului personal de alcool în Portul Tomis - caravanaalcooljpg2-1660829605.jpg

Articole de la același autor

Atât constănțenii, cât și turiștii aflați pe litoral, săptămâna aceasta, își vor putea evalua consumul personal de alcool prin testul „Audit”, creat de Organizația Mondială a Sănătății. Caravana „Alcohelp” se va derula în perioada 19 - 21 august și 26 - 28 august, în Portul Turistic Tomis.

Acțiunile de testare și informare cu privire la consumul abuziv de alcool sunt organizate de specialiștii și voluntarii Asociației „Aliat pentru Sănătate Mintală”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Astfel, toți adulții în vârstă de peste 18 ani care vor să-și testeze consumul personal de alcool sunt așteptați în weekend-urile menţionate, între orele 14:30 și 21:00, la punctul de informare al caravanei din Portul Turistic Tomis din Constanța.

Evaluarea se face prin completarea chestionarului „Audit” care cuprinde zece întrebări scurte și generează un punctaj care determină categoria în care se înscrie fiecare respondent: consum puțin riscant (0-7 puncte), consum riscant (8-15), nociv (16-19) și extrem de nociv (peste 20). Aplicarea chestionarelor AUDIT se face în mod confidențial de către personal instruit în acest scop (medici, psihologi, voluntari). Potrivit Primăriei Constanţa, în cele două weekend-uri, voluntarii „Aliat SM” vor distribui materiale cu informații utile pentru prevenirea consumului periculos de alcool pe Faleza Cazinoului, în Portul Turistic Tomis și Piața Ovidiu din Constanța.

«Profesioniștii și voluntarii „Aliat pentru sănătate mintală” au promovat în ultimii ani ideea de testare a consumului personal de alcool ca pe o modalitate simplă și eficientă de a preveni apariția problemelor asociate consumului de alcool. Cum România este menționată frecvent ca fiind o țară în care prevalența acestor probleme este mare, considerăm ca este extrem de util pentru orice adult să-și evalueze din când în când consumul de alcool, în același fel în care își face anual analize de sânge, de exemplu», a declarat dr. Eugen Hriscu, medic psihiatru și director ştiințific „Aliat SM”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde