Cea mai nouă generaţie de maiştri militari de marină a depus jurământul

109
Cea mai nouă generaţie de maiştri militari de marină a depus jurământul - ceamainouageneratie-1634924712.jpg
Două baricade de emoții s-au ridicat vineri, 22 octombrie, pe platoul din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceremonia de depunere a Jurământului Militar de către elevii de anul întâi.

De-o parte s-au aflat cei 93 de tineri, care și-au asumat legământul sacru de credință față de Patrie, iar din public i-au privit părinții, prietenii, bunicii și chiar copii, fascinați de prestanța pe care o dă ținuta militară, dar și de sobrietatea unui astfel de moment.

Data de 22 octombrie coincide și cu aniversarea de 161 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de naștere al Statului Major al Forțelor Navale. Cu acest deosebit prilej, comandantul Şcolii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, le-a urat celor mai tineri marinari militari ca semnificația zilei să le poarte noroc și să îi inspire de-a lungul carierei pentru a fi etaloane de cinste, onoare și demnitate, la fel ca predecesorii lor, care au pus bazele Marinei militare române.

Festivitatea s-a desfășurat în conformitate cu normele sanitare impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, însă măștile de unică folosință nu au putut ține ascunse emoțiile din priviri și lacrimile de mândrie.Pagina a fost generata in 0.3306 secunde