Lumea de sub navă. Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari, la discuţii despre poluarea mărilor

190
Lumea de sub navă. Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari, la discuţii despre poluarea mărilor - lumeadesubnava-1632421230.jpg

Articole de la același autor

Proiectul „Lumea de sub navă” prinde, pe zi ce trece, mai mult contur, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Miercuri, 22 septembrie, unitatea de învăţământ a primit vizita președintelui Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului – filiala Constanța, Liana Naum, în calitate de principal coordonator al proiectului dedicat instituțiilor de învățământ militar de marină, însoțită de lector univ. dr. Simona Ghiță, de la Universitatea Maritimă din Constanța, și de Radu Orban, responsabil cu strângerea de fonduri, în cadrul Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului.

Deoarece pe 25 septembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Mediului Marin, voluntarii constănțeni au venit în fața elevilor militari cu o prezentare despre biodiversitatea Mării Negre sau, pe scurt, lumea de sub navă. Lector univ. dr. Simona Ghiță, biolog de profesie, le-a explicat tinerilor lupi de mare despre ecosistemele din Marea Neagră, despre floră și faună marină, din perspectiva cea mai interesantă și de impact pentru viitorii marinari.

S-a vorbit despre specii de scoici, alge marine, pești și modul cum navigația influențează mediul marin. În prezentarea sa, cadrul universitar de la UMC le-a prezentat viitorilor maiștri militari de marină, moduri în care ei vor avea la îndemână limitarea poluării adâncurilor.

Expunerea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar și cu promisiunea unei noi colaborări în domeniul activismului pentru mediu între Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5326 secunde