Celebrul naist Nicolae Voiculeț urcă pe scena din Mamaia – Piațeta Cazino

471
Celebrul naist Nicolae Voiculeț urcă pe scena din Mamaia – Piațeta Cazino - nicolaevoiculet700x375-1692291548.jpg

Articole recomandate

Nicolae Voiculeț este singurul artist român care a concertat cu naiul, la cea mai înaltă cruce din lume (2291m), Crucea Eroilor Neamului, de pe Muntele Caraiman, acțiune desfășurată în cadrul proiectului “România din inima ta”.
Luni, 14 august, începând cu ora 20:30, pe scena din Piațeta Cazino Mamaia, va urca celebrul naist Nicolae Voiculeț.

Nicolae Voiculeț este un artist internațional, dirijor, coordonator muzical și producator, dar înainte de toate, un maestru al celui mai mistic instrument al zeilor: NAIUL. Este un muzician de excepție, care s-a dedicat sunetului încă de la vârsta de 3 ani. Sub îndrumarea maestrului Gheorghe Zamfir și-a dezvoltat propriul stil și repertoriu cântând la nai si la pian, naiul însă, reprezentând punctul forte și pasiunea lui.

Repertoriul său este printre cele mai extinse ale artistilor de astăzi, trecând de la compozitorii clasici și baroci, precum Bach, Corelli, Vivaldi, Schumann sau Schubert, până la cei mai faimoși compozitori moderni.

Artistul expune prin sunet, simtirea unui popor demn si drept, cu o cultură impresionantă și cu un har dobândit, păstrat, dezvoltat si transmis generatiilor urmatoare. Acesta își păstreazaă identitatea sunetului cu sfințenie, considerând-o un altar al sacraliții, trăind prin vibrațiile Zeului Pan, cel care îi ocrotește creația.

Voiculeț promoveză imaginea României, la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel Ambasador aI Identității Nationale, facand cunoscută tradiţia poporului său prin sunet, în sute de concerte, în diverse colţuri ale lumii. A colaborat cu Orchestre Filarmonice din Viena, Stockholm, Praga, Bucureşti şi Boston. A concertat la sanctificarea Maicii Tereza din Calcutta, celebrând-o la Basilica di Santa Maria Sopra Minerva, Roma. A dat reprezentaţii uluitoare şi pe cea mai importantă Scenă kuweitiana Hasemi II Grand Ballrom, la invitaţia Kuwait Chamber Filarmonica.
De asemenea, este singurul artist român care a concertat cu naiul, la cea mai înaltă cruce din lume (2291m), Crucea Eroilor Neamului, de pe Muntele Caraiman, acțiune desfășurată în cadrul proiectului “România din inima ta”, inițiat de artist anul trecut, ce sa va continua și anul acesta sun titulatura “This is Romania”.

A participat de asemenea, la expozițiile mondiale de la Nagoya/Japonia, Shanghai/China, SMITHSONIAN/SUA și a fost invitat să închidă olimpiada de la Beijing. Muzicianul a cucerit prin sunet, cuplul princiar al Japoniei și multe alte personalități ale lumii din partea carora a primit distincții și aprecieri.

În anul 2014 a fost desemnat Ambasadorul Turismului Românesc, alături de Ilie Năstase, Simona Halep și alte 20 de mari personalități ale României.

A fost decorat de către Președintele României cu “Meritul cultural al României în grad de cavaler” în 2008.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde