La un secol de excelență în învățământ

Colegiul "Mircea", într-un nou proiect cu fonduri europene

772
Colegiul
Fără a mai putea fi tăgăduit, dovadă palpabilă fiind performanțele excepționale obținute de-a lungul existenței sale, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța se pregătește pentru o foarte frumoasă sărbătoare: împlinirea a 115 ani de atestarea istorică și 100 de ani de la transformarea sa din gimnaziu în liceu.
Manifestările prilejuite de acest eveniment de importanță pentru constănțeni sunt programate la finele săptămânii viitoare.
Până atunci, însă, ca dovadă a cărții de vizită impresionante, Colegiul a fost cooptat în calitate de partener în proiectul național "Parte de carte în siguranță".
Sub acest slogan, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului lansează proiectul strategic Managementul situațiilor de criză la nivelul unității școlare, ID 64345, finanțat din Fondul Social European prin Programul Opera-țional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o durată de 36 de luni. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, Casa Corpului Didactic "Alexandru Gavra" Arad, Fundația Academică Alumni a Colegiului Național "Mircea cel Batrân" Constanța și The Center for Learning Behaviour LTD (UK).
În cadrul proiectului - ce are la bază o diagnoză a fenomenelor generatoare de criză-violență, abandon sau eșec școlar, dificultăți de adaptare la trecerea de la un ciclu de învățământ la altul - se va monitoriza imple-mentarea programului în 130 de unități de învățământ și se va realiza formarea a 1.200 de cadre didactice cu funcții de conducere, îndrumare și control la nivelul unității școlare/instituțiilor de învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.35 secunde