Concursul pentru directori de școli. Noutăți de ultimă oră!

1741
4
Concursul  pentru directori  de școli. Noutăți de ultimă oră! - 1-1456899094.jpg

Articole de la același autor

Conform celor mai recente declarații ale ministrului Educației, Adrian Curaj, metodologia de concurs pentru directorii de școlii va fi finalizată la sfârșitul acestei luni.

"Pregătesc o metodologie potrivită de selecție, de concurs, pentru directorii școlilor, și vă aduc aminte că, în ultimii șapte ani, nu am avut ceva transparent în acest context. Cred că este destul curaj să începi un asemenea demers. De șapte ani, directorii nu au participat la concursuri și primesc doar prelungiri din șase în șase luni sau pe cât timp primesc, ceea ce nu cred că face bine școlii românești", a declarat Adrian Curaj.

Așa că vestea unui test național online, lansată zilele acestea, s-ar putea să le bulverseze liniștea multor directori constănțeni.

"Concursurile pentru directori de școli au fost de la început și sunt o prioritate, lucrăm cu un grup puternic care face resurse umane în multinaționale. Am încredere că vom putea veni în prima etapă a concursului de directori cu un test online național, astfel încât să aibă încredere că pot aplica toți. Va fi acest test de resursă umană online general și, după ce trec acest test, vor putea să își ducă dosarele pentru concurs", a explicat ministrul.

În plus, același șef de minister mai afirmă că directorii vor fi numiți direct de către consiliul de administrație al școlii. 

Comentează știrea

Vlad T
1 martie 2016
Kamikaze

Trebuie sa fii cel putin nebun sa te inscrii la concurs daca n-ai spate puternic. Mare frectie la picior de lemn si testul national online. oricine care are cat de cat cunostinte de management poate sa-l ia si pe urma te mananca lupul....

metodologia e gata!
1 martie 2016
tarziu dar mai bine decat deloc

in sfarsit sa hotarat si dl curaj sa inceapa finalizarea metodologiei! Dar ma intreb de ce era nevoie de sprijinul multinationalelor ptr metodologia lui papura voda! In minister nu mai stie nimeni cu ce se mananca educatia?

Ana
2 martie 2016
Cum de ce??

Pai care specialisti in resurse umane??? Toti sunt profesori, si cam atat, plus coruptia... Mai bine asa!

TOT
2 martie 2016
GASTILE

Credeti ca CA -urile in care si-au luat pe cine au vrut si cum au vrut, dintre cadrele didactice, dar mai ales dintre parinti si prin consilierii locali nominalizati pe alese vor vota cu un candidat nou? Vor exclude " intrusii" si vor mentine gasca lor. Ministrul CURAJ nu prea stie ce este in teritoriu! Sa se voteze in consiliul profesoral! Sa fie chestionarul pe bune!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3164 secunde