Ministrul Educației neagă că ar fi decis deja reducerea orelor de limba română la gimnaziu

705
9
Ministrul Educației neagă că ar fi decis deja reducerea orelor de limba română la gimnaziu - ministruleducatieineaga-1454951301.jpg

Articole de la același autor

Procesul de elaborare a planului-cadru pentru învățământul gimnazial este în derulare, termenul asumat pentru adoptarea acestuia prin ordin de ministru fiind sfârșitul lunii februarie. Până în acest moment nu a fost luată o decizie anume, iar dezbaterea pentru găsirea celor mai bune soluții continuă.


"Propunerile de plan-cadru pentru clasele V-VIII au generat o vie dezbatere publică, ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că arată interes și preocupare în societate. Aceasta a fost și ideea cu care am pornit la drum, aceea de a fi deschiși, transparenți, de a dezbate și de a-i asculta pe toți cei implicați și interesați de subiect. Am primit 18.000 de opinii prin chestionarul online, iar acestora li se adaugă cele formulate în cadrul dezbaterilor județene, precum și cele expuse de grupul consultativ pe care l-am înființat în decembrie 2015", a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj.


Ministrul Educației precizează că nu a fost adoptată nicio decizie în privința orelor de limba română, istorie sau limba latină, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. "Avem nevoie de stabilitate în domenii-cheie, cum este, de exemplu, istoria națională, dar și de inovare și tehnologii noi în educație. În mod cert, nu-mărul de ore dedicate unei discipline este important, însă pentru această fază a dezbaterii este la fel de util să discutăm și despre ce vrem să se întâmple în acele ore, despre instrumente și metode de predare inovative, despre atractivitatea materiei, despre ce cunoștințe și competențe vrem să obțină elevii. Dezbaterea centrată exclusiv pe aspecte cantitative este contrapro-ductivă. Cea mai bună soluție nu poate veni decât din dialog, prin urmare invitația de a participa argumentat la această consultare este în continuare deschisă", a subliniat ministrul Adrian Curaj.


În acest sens, marți, 16 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" din București, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice va organiza o dezbatere în care vor fi discutate opțiunile cristalizate în procesul de consultare care a avut loc până acum.


Comentează știrea

?
8 februarie 2016
!!!

Stiti ce-am vrut sa spun, dar azi n-am inspiratie! La fel ca ieri: !!!!!

Planul cadru...
8 februarie 2016
sa invie dezbaterea!

Oare ce a vrut sa spuna ministrul cu "avem nevoie de tehnologii noi in educatie"??

!
9 februarie 2016
???

Jos Stan! Jos Popa! DEMISIA!!!!! Mai repede!!!!!! DEMISIA STAN!!!! DEMISIA POPA!!!!!

Răspuns la: !!!
Adăugat de : ?, 8 februarie 2016
Stiti ce-am vrut sa spun, dar azi n-am inspiratie! La fel ca ieri: !!!!!
cata duritate!
9 februarie 2016
mai multa toleranta, va rugam!

Cereti prea mult si prea brusc!!! Unii directori au alergie la cancelarie, au nevoie de pregatire psihosomatica inainte de a se amesteca din nou cu multimea! S-ar putea sa ramana cu traume pe viata dace le fortati sa revina de unde au plecat! Luati-le usurel, cu frumosul; "Doamnelor, nu ati vrea voi sa va intoarceti in cancelarie, pentru o perioada scurta de timp??? Nu vi se intampla nimic, in definitiv ati mai fost acolo, ce, nu era frumos?"......Chestii de-astea, de pregatire sufleteasca....

Răspuns la: ???
Adăugat de : !, 9 februarie 2016
Jos Stan! Jos Popa! DEMISIA!!!!! Mai repede!!!!!! DEMISIA STAN!!!! DEMISIA POPA!!!!!
intrebare
9 februarie 2016
despre stabilitatea in educatie

Ce stabilitate putem avea in educatie daca se schimba legea educatiei la fiecare mandat parlamentar sau numirea unui nou guvern? Nu e haos si degringolada? Cand se va hotari odata ce e bine ptr copii?

Ministrul e in faza
9 februarie 2016
de negare

Azi zice una, maine zice alta, pana se ajunge la o decizie si nu mai avem ce face! Ce mai putem face dupa ce se adopta o hotarare de guvern sau se aproba o lege, cu ore de romana, de istorie, de limbi straine taiate din planul cadru? Nu putem decat sa acceptam, legea se aplica asa cum e ea, si cu asta- basta!

Brusc,
9 februarie 2016
pe dracu'!

Brusc?! Nu este deloc brusc! Numai ca le cam "pute", scuzati, nu mai e de nasul lor cancelaria. Pai,... au ceva vrema de cand nu se mai amesteca cu multimea si... e cam greut sa lasi nasul la locul lui dupa ce l-ai tot tinut cat mai sus de nu-ti mai incapi in piele de infumurare. Ce traume? Stan e toata traumatizata mai de demult...n-ai ce sa-i ceri, iar Popa s-a "curvit" (in sensul parsiv al cuvantului) rau si nu e genul sa clacheze usor. Mai de graba sunt maxim de ofticate si nu pot inghiti un asa de mare rahat ca ideea unei demisii.

Răspuns la: mai multa toleranta, va rugam!
Adăugat de : cata duritate!, 9 februarie 2016
Cereti prea mult si prea brusc!!! Unii directori au alergie la cancelarie, au nevoie de pregatire psihosomatica inainte de a se amesteca din nou...
ala bala mandarina
9 februarie 2016
alte traume?

Bai, dar nu aveti niciun pic de bun simt! Vreti voi neaparat sa plece directorii , si sa-i aduceti in cancelarie! De ce? Ca sa le aratati obrazul? Dar de unde stiti ca au asa ceva! Va bateti joc de oameni aiurea, mancati ce nu trebuie toata ziua! Aveti lipsa de caracter in voi. Ce daca unii si-au luat sanctiuni? Le-au luat ptr ca meritau, ca au miscat in front! Bravo Miha, imi place de tine ca conduci scoala CU O MANA DE FIER! Sa faca si alti directori ca tine! Nu mai defaimati persoanele sensibile, ca va luati amenda!

Da,
9 februarie 2016
e…

Stan e traumatizată și maxim de traumatizantă! Exasperant de traumatizantă! Și exasperată și… și…

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5398 secunde