Copiii descoperă cunoscutul proverb „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”

262
Copiii descoperă cunoscutul proverb „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face” - punguta-1614271912.jpg

Articole de la același autor

Duminica aceasta, pe 28 februarie, de la ora 10.00, dar şi de la 12.00, micii spectatori pot viziona la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, „Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă. Regia şi scenariul sunt semnate de Cristian Mitescu, scenografia de Eugenia Tărăşescu Jianu, muzica de Dan Bălan, iar coregrafia, de Olimpia Iordache. Distribuţia este formată din Graţian Prisacariu, Claudia Brădescu, Tiberiu Roşu, Ion Ciolan.

„Punguţa cu doi bani” este un spectacol educativ, prin intermediul căruia copiii descoperă bine cunoscutul proverb „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”. Aşadar, cei mici vor avea în faţă o poveste tradiţională şi un joc actoricesc de excepţie, care sunt îmbinate cu muzica special concepută pentru firul acţiunii şi jocul păpuşilor mânuite cu dexteritate de cei patru protagonişti.

Pe scurt, copiii se vor distra de minune urmărind povestea cu o morală clară, cu moşul ce avea un cocoş şi baba o găină. Cocoşul, supărat că moşul tot îl bătea, că nu îi era de nici un folos, a plecat dezamăgit în lume. El trece printr-o grămadă de peripeţii (cum ar fi când a fost aruncat în fântână, în cuptor), totul pentru o punguţă cu doi bani, găsită pe drum.

În final, ambiţiosul cocoş îi aduce bătrânului său o grămadă de galbeni şi multe animale, făcându-l extrem de bogat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2825 secunde