Cum poți ajunge student în străinătate

366
1
Cum poți ajunge student în străinătate - studiiintsrainatate-1381674370.jpg

Articole de la același autor

Cel mai mare târg de universități din Europa de Est, RIUF, the Romanian International University Fair, va ajunge

la Constanța pe 22 octombrie, prilej cu care cei interesați pot afla informații privind costurile studiilor în afara țării,

dar și posibilitățile de finanțare și bursele disponibile.

Criteriile de admitere nu sunt întotdeauna atât de severe pe cât se crede, dar trebuie să fii foarte determinat și să-ți duci până la capăt demersul, care trebuie să înceapă prin completarea unor aplicații încă din clasa a XI-a. Actele necesare, în general, sunt un eseu personal, care trebuie să cuprindă cât mai multe informații despre aplicant, una sau câteva scrisori de recomandare, un CV, situația academică din liceu sau facultate și dovada unui test de limbă. De altfel, dacă aveți impresia că doar olimpicii pot fi admiși la studii în străinătate, aflați că majoritatea universităților caută studenți cu medii peste 8 sau 8.50 la bacalaureat și la media anilor de liceu. În funcție de domeniu și universitate, pot fi solicitate și câteva teste de aptitudini, iar în urma revizuirii documentelor, studentul va susține un interviu, care e posibil să aibă loc și pe Skype.

Vlad Victor Jiman, student în anul final la University of Salford din Manchester, care studiază pentru programul BSc (Hons) Business with Economics, ne-a povestit câte ceva despre viața de student în Marea Britanie: "E greu să descriu un program zilnic, viața de student aici nefiind chiar atât de rutinieră! Dar, în general, sunt cursuri de dimineață - fie lecturres, fie seminars, învățat la prânz și diferite activități seara, cum ar fi sală, cârciumă, diferite societăți etc. Programul se schimbă drastic în sesiune, respectiv lunile ianuarie și mai, când totul se transformă în învățat-învățat-învățat. În afară de cazare, care anul acesta costă 75 lire sterline/lună, în primul an aveam un buget foarte modest, de 170 lire sterline/lună. Acum, pentru că am mai pus ceva deoparte de la placement-ul de anul trecut, e cam 300-350 lire sterline pe lună. Majoritatea ajutorului financiar primit este de la familie - părinți, bunici, frați etc. Taxele școlare sunt plătite de împrumutul de la guvern. În primii doi ani, am lucrat pentru Universitate și mai câștigam un ban de buzunar. Anul acesta vreau să mă concentrez pe studii și nu voi lucra".

Isabela Roșca, coordonator RIUF Constanța, ne-a oferit câteva date statistice privind posibilitatea de a plăti costurile facultății în câteva zile: "Dacă studentul rămâne să muncească în aceeași țară în care a studiat, își poate plăti taxele de școlarizare aferente celor trei ani de facultate destul de repede. Presupunând că va obține un venit mediu lunar constant, își poate plăti cursurile în Franța după numai opt zile de muncă. În Germania, maxim 29 de zile de lucru ar acoperi taxele de studiu, iar în Olanda cel mult 50. Pentru a plăti școlarizarea în Marea Britanie, ar fi necesare cel puțin 324 de zile. Însă, fiind conștienți de această diferență față de celelalte state vestice, guvernul britanic acordă un împrumut de 100% din taxa de școlarizare tuturor studenților din Uniunea Europeană. Astfel, costurile de școlarizare sunt plătite în tranșe mai mici, după terminarea facultății și doar după găsirea unui loc de muncă cu un salariu ce permite rambursarea". 

Comentează știrea

FONDURI UE
14 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4104 secunde