Cum reușesc elevii de la țară să ajungă în topul ierarhiei României

799
4

Articole de la același autor

Învățământul constănțean nu este reprezentat numai de "puii" de vipuri sau loaze care se visează lideri ori de elevi care mai speră că prin furt și înșelăciune se trece clasa ori examenele naționale. 


Recent, patru eleve, provenind din patru unități școlare diferite din mediul rural constănțean, au reușit să im-presioneze juriul Olimpiadei naționale "Universul cunoașterii prin lectură", desfășurată la Galați, și la care au participat 172 de elevi din școlile gimnaziale din toate județele țării. 


Carmen Cazacu este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr. 2 din Plopeni, și împreună cu Elena-Georgiana Stângă, clasa a VI-a, Liceul Tehnologic din Ciobanu, Irina Ștefan, clasa a VII-a, Școala Gimnazială "George Coșbuc" din localitatea 23 August, și Maria Tocariuc, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu, au susținut atât o probă scrisă, în echipă, cât și o probă ce a constat în-tr-un portofoliu elaborat în echipaj. În fiecare week-end, cele patru eleve se întâlneau la Constanța, la Școala nr. 11 "Constantin Anghelescu" și, sub îndrumarea profesoarelor Ioana Mihai, Florența Pană, Mihai Marioara și Georgiana Simion, au reușit să editeze o frumoasă lucrare intitulată "Ion Jalea - sculptorul fără o mână". În urma prestației lor deosebite, au obținut premiul I și au fost felicitate, personal, de fostul ministru al Educației, Eca-terina Andronescu. 


Elevii de la Cuza Vodă vor să prevină abandonul școlar 
Dintre cele 59 de portofolii înscrise la Competiția "Educația îți dă valoare!", inițiat în cadrul parteneriatului Junior Achievement Romania - BRD, juriul a desemnat campania derulată de o clasă de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Cuza-Vodă ca fiind cea mai bună soluție prezentată pentru prevenirea abando-nului școlar. Sub sloganul "Împreună luptăm pentru viitor!", elevii clasei a VII-a, sub îndrumarea psihologului școlar Giumali Narcis, au realizat afișe și fluturași, dar și un material informativ și un chestionar privind percepția elevilor asupra abandonului școlar. 


"Am realizat inclusiv o scenetă, la care am cooptat elevi care nu sunt neapărat fruntași la învățătură, iar prin intermediul acestor activități, consider că am tras un semnal de alarmă și nu numai cu privire la efectele părăsirii timpurii a școlii. Activitățile realizate de elevii participanți la competiție au fost un exemplu pozitiv pentru colegii lor, mesajele acestora fiind mult mai bine receptate decât dacă ar fi fost transmise de adulți", a mai spus psihologul școlar Giumali Narcis, coordonatoarea echipei câștigătoare. 


Și nu sunt singurele exemple de copii buni, elevi care își doresc să iasă din anonimat prin muncă și seriozitate. 


Comentează știrea

Parinte
6 iunie 2014
Atentie la cuvinte!

Doamna redactor ce se viseaza profesionist! Atunci cand vorbiti de oameni, in general, si, in mod special cand vorbiti despre copii, feriti-va de etichete...Copilul meu nu e copil de VIP, si nici loaza, nu copiaza la teste. Iar daca, poate, se viseaza lider, visele nu fac rau nimanui. E un copil care invata foarte bine, care se comporta civilizat si care isi doreste sa fie respectata de adulti pentru asta. Si care are rezultate si la olimpiade si concursuri, daca tot le pretuiti pe acestea. Si care invata in Constanta. Pentru ca stirea dvs. se poate citi astfel: copiii din mediul rural, daca sunt sprijiniti, au rezultate frumoase (corect!); copiii din mediul urban sunt loaze, trisori si copii de bani-gata (generalizare gresita!). Daca va doriti stiri care sa fie apreciate de cititori, poate n-ar fi rau sa le mai cititi dvs. odata inainte de a le publica...

parinte
7 iunie 2014
performanta

Sunt de acord cu parintele nr.1. Este foarte bine ca sunt laudati copiii de la tara ,care invata foarte bine, dar nu vad de ce ar trebui jigniti copiii de la oras. Cuvintele"loaza" sau "puii" de vipuri n-au ce cauta intr-un astfel de reportaj. Iar portofoliile sunt facute acasa. Asa ca, nu stiu a cui este meritul.

parinte
8 iunie 2014
PERFORMANTA

Draga domnule parinte nr.3 , inainte de a vorbi, te rog sa citesti mai in profunzime subiectul . Nu stii cat au muncit acesti copii la portofoliu, care a a avut o importanta prea putina. Pe langa, au sustinut si o proba scrisa, ca la orice olimpiada,cu exercitii si multe compuneri . La proba scrisa s-a facut departajarea,asa ca gura inchisa. Au avut de muncit dublu decat pentru olimpiada! Stiu foarte bine ce vorbesc.

iion
10 iunie 2014
olimpiade

Polemica e inutila. Copiii sunt minunati si la oras, si la tara. Acolo unde vocatia se intalneste cu seriozitatea si pasiunea, se nasc lucruri minunate. Ma bucur ca cineva si-a indreptat atentia asupra performantei si asupra copiilor de la tara. Intr-o media dominata de scandaluri si sexualitate, copiii acestia au demonstrat ca pot atrage atentia publicului cu altceva, ba chiar sa starneasca polemici... Felicitari profesorilor care i-au pregatit!

Răspuns la: PERFORMANTA
Adăugat de : parinte, 8 iunie 2014
Draga domnule parinte nr.3 , inainte de a vorbi, te rog sa citesti mai in profunzime subiectul . Nu stii cat au muncit acesti copii la portofoliu...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde