"Cumințenia Pământului": se caută soluții pentru expunerea permanentă

144

Articole recomandate

Ministrul desemnat al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, miercuri, că instituția pe care o reprezintă va alege varianta cea mai rapidă pentru ca lucrarea "Cumințenia Pământului" să fie expusă permanent publicului larg, transmite Agerpres.

Gheorghiu a precizat că Ministerul Culturii poate opta fie pentru cumpărarea de către statul român a lucrării și expunerea acesteia într-un muzeu al statului, fie spre varianta unui parteneriat public-privat, cu condiția ca lucrarea să fie expusă într-o instituție muzeală, "pe teritoriul României, de preferat în Capitală", publicul trebuind să aibă "acces neîngrădit, șapte zile pe săptămână".

El a fost întrebat spre ce variantă ar opta ministerul. "Spre cea mai rapidă. În cazul în care vom face acel parteneriat public privat (...), se vor respecta condițiile pentru ca publicul să aibă acces la această operă. Opera nu va fi expusă oricum, ci într-un muzeu, în niște condiții stabilite clar de către specialiștii din cadrul Ministerului Culturii. Și atunci, dacă aceste condiții vor fi respectate din punct de vedere patrimonial și expozițional nu ar fi diferențe, așadar pentru noi oricare dintre variante e una bună", a spus ministrul desemnat.

Gheorghiu a precizat că lucrarea va fi expusă "pe termen nedeterminat". "Orice mutare, eventual chiar transportul pentru a fi expusă în alte țări, orice va fi doar cu aprobarea statului român. Vor fi condiții preliminare", a încheiat ministrul desemnat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.421 secunde