Spre știința absolvenților de liceu

Dacă iei Bacu' profesional, bagă-te și la Național!

289
1
Cu toate că în urmă cu doar câteva zile anunțam că, printr-un ordin de ministru al Educației, examenul de bacalaureat va fi susținut, anul viitor, la aceleași probe ca și în 2012, iată că senatorii au aprobat luni, 17 septembrie, în plen, cu 73 de voturi "pentru", 15 voturi "contra" și o abținere, legea care introduce bacalaureatul profesional, diplomă care nu permite urmarea unei facultăți, dar oferă un certificat recunoscut pe piața muncii. 

Singura schimbare adusă de ordinul menționat fusese aprobarea unor noi programe pentru disciplinele matematică, fizică, chimie, logică, argumentare și comunicare și economie. 

Acum, aflăm că Bacalaureatul profesional va fi programat a se finaliza înaintea probelor scrise de la Bacalaureatul național, așa încât cu siguranță candidații se vor înghesui să-și încerce norocul și la examenul care le permite să-și înscrie dosarul la o facultate. 

Așteptăm cu interes rezultatele acestui nou experiment marca Andronescu, dacă nu cumva între timp vom asista la noi schimbări. 

Comentează știrea

Un scoler
19 septembrie 2012
Ministeru' de scoala noua

Abramburica: No ! Ce iaste Bacu' profesional. Scolerul: Bacu' profesional iaste un examen care urmăreste să verifice dacă absolventul iaste in stare sa dea un examen. Abramburica:No,acuma, spune-ne tu numai ce iaste diploma de bac profesional ? Scolerul: Diploma de bac profesional iaste dovada scrisa ca scolerul nu a terminat o scoala. Abramburica: Bravo, ma! prostovane! (îi zic ase doara nu spre admonitiune,ci spre înghemn si încurajare). Vom cauta sa ne roschim astazi ghespre PSD. Ce iaste pesedeu' ?. Scolerul: la intrebarea asta e musai sa raspunz ?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Prostimea cu diplomă de Bac
Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Al doilea Bac, același dezastru
Pagina a fost generata in 0.2447 secunde