De Ziua Copilului, filiala Mangalia a Ligii Navale organizează concursuri marinărești și sportive

793
De Ziua Copilului, filiala Mangalia a Ligii Navale organizează concursuri marinărești și sportive - xx-1-iunie-1716799494.jpg

Articole de la același autor

Liga Navală Română, filiala Mangalia, organizează anual, începând cu anul 2006, într-una din zilele de sâmbătă, din prima jumătate a lunii iunie, „Ziua Apelor”, pe plaja din Mangalia.

Anul acesta, evenimentul este organizat sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 10, și la el vor lua parte marinari, elevi de la instituțiile de învățământ din municipiul Mangalia și din localitățile din împrejurimi, cetățeni ai orașului și turiști.

Prin organizarea acestei activități se urmărește promovarea culturii, obiceiurilor și tradițiilor marinăreşti, precum și atragerea tinerilor spre meseria de marinar și a altor meserii care au legătură cu apele (marinari, constructori navali, lucrători portuari, pescari, etc.).

Cu prilejul acestei sărbătoriri se vor organiza concursuri marinăreşti şi sportive.

Conform informațiilor oferite de cdor ® Dănuț Andronie, prim vicepreședinte, programul va cuprinde: sfințirea unei ancore de flori și aruncarea acesteia în mare în memoria celor care și-au găsit sfârșitul pe ape; cuvântul de deschidere al președintelui LNR – filiala Mangalia, Contraamiral de flotilă în rezervă Victor Gîdiuță; întreceri sportive cu specific marinăresc: tras la parâmă, aruncarea bandulei, fuga în sac, fuga cu oul în lingură; concursuri sportive: traseu cu obstacole, cros, șah; expoziție și atelier de matelotaj; acțiuni de igienizare a plajei pe care se desfășoară concursurile.

Premiile se vor constitui din cupe, medalii, diplome, șepci, tricouri, etc., în funcție de disponibilitatea și generozitatea sponsorilor.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.874 secunde