DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli?

1607
26
DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli? - dezbaterereligieobligatorie-1392897404.jpg

Articole de la același autor

Introdusă în programa școlară de după 1990 ca materie obligatorie, într-un soi de afront la cei 40 de ani de ateism, RELIGIA stârnește vii controverse în fiecare an școlar. Pe de o parte, unii părinți consideră această materie inutilă pentru viitorul copiilor lor. Prin stilul de predare și abordare a materiei, unele profesoare au reușit să-i sperie pe elevi cu povești de groază centrate pe Apocalipsă și divina pedeapsă. 


Pe de altă parte, numeroasele scandaluri având ca subiect fapte reprobabile ale preoților au stârnit vii reacții în rândul enoriașilor, generând ca un tăvălug disprețul public. 


Recent, scandalul interzicerii studierii religiei musulmane în școlile constănțene a devenit subiect de dispută electorală, unii politicieni arătându-și exagerat interesul. 


Care este părerea dvs.: considerați oportună studierea obligatorie a RELIGIEI în școală încă de la clasa zero?


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Viorica
20 februarie 2014
religia

ar trebui sa fie materie optionala,parerea mea

viorel ceompec
20 februarie 2014
religiea in scoli

De ce obliga profesori care preda religiea in scoli pe elevii sa mearga la sruzbe la biserica duminica?Ce face biserica pentru elevii daca si manualele le cumpara elevii. popi nu stie decat sa ceara. de cind te nasti .pina morii trebuie sa contribuii la bunastarea lor.de ce nu ajuta pe cei ce nau cu nimic.am patru copii in scoala.la care le cumpar manuale.dari nu e dajuns.trebuie sa meargasi copii duminica la biserica sa plateasca cind ii miruieste sa mai faca si popii un ban.sa le fie rusine daca nu merg copii la biserica sa le stampileze hirtiire pe care le da de la scoara. le pune patru chiar daca copii sint premianti .Asa ca religia a devenit mai rau ca la musulmani.vrei nu vrei cumpara manuale scoase de episcopie si fai cu bani .

Catalina Dumbrava
20 februarie 2014
RELIGIE

MATERIE OBLIGATORIE!!!!!!!!

ki
20 februarie 2014
dezbatere

religia nu are ce cauta in scoli, se creeaza numai probleme, nu toti sunt ortodocxi, religia o faci acasa in familie

gogu
20 februarie 2014
o prostie

religia nu inseamna nimic. religia este un mijloc de manipulare a oamenilor de catre institutia numita biserica. a nu se confunda religia cu credinta.

crina
20 februarie 2014
Credinta

Credinta nu e un obiect de imbracaminte pe care sa il porti, sa il vada toata lumea si sa te laude ca ce bine iti mai sta. Ea tine de suflet si in suflet trebuie sa ramana. Religia nu e educatie, e doar o dogma inventata de oameni pentru oameni, de unii oameni pentru ...restul. Latinii spuneau acum două milenii că "spaima inventează zeii" ("primus in orbe deos fecit timor"). Religia e chiar nociva pentru minti slabe si pentru prosti; ca si politica, de altfel. Si de asta profita Capii Mafiei religioase si politice. Mai bine...fara. Mult mai bine... Un "Tatal nostru" inainte de culcare si o inchinaciune dupa masa, e destul pentru omul obisnuit, omul normal la cap. Deci un NU hotarat religiei in scoli. Lasati copiii sa isi aleaga singuri calea, atunci cand sunt adulti si stiu sa discearna. Iar voi parinti, referitor la religie, aveti grija ca, uneori, gresiti mai mult ca popii in fata copiilor vostri.

ion
20 februarie 2014
religie

Religia ar trebui să fie o materie opțională. Mai degrabă s-ar introduce ore obligatorii de etică...

gigel
21 februarie 2014
lasati rreligia in pace!

daca am respecta invatatura crestina, care ne invaa sa se smerim,sa ne iubim dusmanii, sa fim blanzi, milosivi, rabdatori, morali, am trai MULT mai bine. o ora de religie poate schimba viata tinerilor, debusolati si coplesiti de repere si valori false prezentate de mass media, tineri care cad usor prada ispitelor( droguri, sex, violenta verbala si fizica). cati dintre noi avem rabdare sa vorbim cu copiii nostri, sa ii educam in spirit civic, moral? or fi si cazuri de profesori de religie care exagereaza, dar , din ce stiu, multi isi fac datoria, astfel ca sunt cazuri in care copiii ajung sa fie mai credinciosi decat parintii pt ca au studiat religia la scoala. pe cine deranjeaza cuvantul lui Dumnezeu?? pe satana si pe slugile lui. asadar, religia este f folositoare si cred ca e bine sa fie ca materie obligatorie in scoli.

PIRVU GABRIELA
21 februarie 2014
RELIGIA

DEGEABA BAGA RELIGEA OBLIGATORIE IN SCOLI, CA DACA IN FAM. AU UN ANUME COMPORTAMENT LIMBAJ PLUS MULTE ALTELE, ATUNCI CE SE VA ALEGE DIN ACEI COPII S-AU DIN MUNCA CELOR CARE AU PREDAT RELIGIA IN SC.?

Răspuns la: religia
Adăugat de : Viorica, 20 februarie 2014
ar trebui sa fie materie optionala,parerea mea
Radu
21 februarie 2014
Popii fomalăi

Popii hrapareti au introdus diferite ritualuri demente prin care au ingreunat enorm viata oamenilor. In primul rind ma refer la ritualurile de inmormintare care ncesita cheltuieli atit de mari incit unele familii sunt in imposibilitatea de a-si ingropa mortul. Ei sunt cei care au introdus mentinerea mortului trei zile ptr. a putea jegmani zilnic familia mortului. In mod normal mortul ar trebui inmormintat a 2-a zi. Datorita lor toate serviciile publice isi bat joc de familiile mortilor: scoaterea mortului din spital sau de la morga, obtinerea diverselor acte, etc.etc.; s-au dezvoltat o serie de afaceri cu mortii: case mortuare unde stai cu mortul trei zile de-ti sar ochii, etc. Ptr. cei care nu intelg ce am scris in ultima fraza si se intreaba ce vina au popii, le spun ca la musulmani (ma refer la cei din Romania) aceste bete in roate nu se pot pune deoarece ei protesteaza imediat pe cale religioasa, religia lor nepermitind tinerea mortului neingropat pe perioade nedeterminate,ca la noi. Tilharul de strada care-ti pune cutitul la git cerindu-ti banii este fara discutie foarte vinovat. Dar tilharul de popa care, in cea mai grea situatie posibila, atunci cind ai mortul in casa, te jupoaie de viu si, asa cum am aratat mai sus, a favorizat ca si altii din diferite servicii publice sa te jupoaie de viu, tilharul de popa e de doua ori mai vinovat decit tilharul de strada. Deasemenea acesti popi hrapareti inventeaza incontinuu metode prin care sa faca rost de bani. Pina acum veneau numai de Boboteaza; acum au inceput sa vina si de Pasti, iar prin unele locuri si de Sf. Maria. Probabil ca in urmatorii ani isi vor dezvolta si mai mult repertoriul in acest sens. In Romania sunt aproape 20000 biserici si peste saizeci de mii de popi, lasind la o parte dascalii si altii care deservesc bisericile. Si numarul bisericilor este intr-o CONTINUA CRESTERE! Unde te uiti cu ochii se ridica o biserica. La fel, intr-o CONTINUA CRESTERE ESTE SI NUMARUL POPILOR! Acesti PARAZIȚI MINCINOSI s-au inmultit mai ceva decit capusele pe ciini.

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4943 secunde