DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli?

1584
29
DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli? - dezbaterereligieobligatorie-1392897404.jpg
Introdusă în programa școlară de după 1990 ca materie obligatorie, într-un soi de afront la cei 40 de ani de ateism, RELIGIA stârnește vii controverse în fiecare an școlar. Pe de o parte, unii părinți consideră această materie inutilă pentru viitorul copiilor lor. Prin stilul de predare și abordare a materiei, unele profesoare au reușit să-i sperie pe elevi cu povești de groază centrate pe Apocalipsă și divina pedeapsă. 


Pe de altă parte, numeroasele scandaluri având ca subiect fapte reprobabile ale preoților au stârnit vii reacții în rândul enoriașilor, generând ca un tăvălug disprețul public. 


Recent, scandalul interzicerii studierii religiei musulmane în școlile constănțene a devenit subiect de dispută electorală, unii politicieni arătându-și exagerat interesul. 


Care este părerea dvs.: considerați oportună studierea obligatorie a RELIGIEI în școală încă de la clasa zero?


Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Viorica
20 februarie 2014
religia

ar trebui sa fie materie optionala,parerea mea

viorel ceompec
20 februarie 2014
religiea in scoli

De ce obliga profesori care preda religiea in scoli pe elevii sa mearga la sruzbe la biserica duminica?Ce face biserica pentru elevii daca si manualele le cumpara elevii. popi nu stie decat sa ceara. de cind te nasti .pina morii trebuie sa contribuii la bunastarea lor.de ce nu ajuta pe cei ce nau cu nimic.am patru copii in scoala.la care le cumpar manuale.dari nu e dajuns.trebuie sa meargasi copii duminica la biserica sa plateasca cind ii miruieste sa mai faca si popii un ban.sa le fie rusine daca nu merg copii la biserica sa le stampileze hirtiire pe care le da de la scoara. le pune patru chiar daca copii sint premianti .Asa ca religia a devenit mai rau ca la musulmani.vrei nu vrei cumpara manuale scoase de episcopie si fai cu bani .

Catalina Dumbrava
20 februarie 2014
RELIGIE

MATERIE OBLIGATORIE!!!!!!!!

ionel
20 februarie 2014
nu

nu vreau ca copiii nostri sa fie indoctrinati

Preacuviosul
20 februarie 2014
religie

Spalarea creierului unui copil, indoctrinarea lui si integrarea sa intr-un sistem defect, infect si la fel de comunist (dar cu o alta masca) incepe de pe bancile scolii. In estenta, avem acelasi sistem de invatamant ca acum 30 de ani. Obligativitatea de a-l invata pe mucos ca Doamne-Doamne face si drege, pentru ca peste ani acesta sa devina unul dintre milioanele de berbeci care pompeaza bani in fundatiile si Mertzanele dumnezeiesti, este una dintre cele mai bune strategii de manipulare in masa. Nu e nicio conspiratie. Daca ai noroc ca pustiul tau sa fie de soi bun (mai inteligent), atunci isi va da seama singur despre ce e bine si ce nu, insa daca are inclinatii catre partea cacanie a vietii (manelofil, grandoman, retard usor, etc), atunci d-alde preafericitii vor fi si mai fericiti: un cotizant in plus. Fiecare copil ar trebui sa aiba dreptul sa aleaga materiile pe care sa le studieze, in functie de vocatia sa. Pe Dumnezeu sau oricare alti dumnezei, ar trebui sa-i descopere si sa-i aleaga fiecare, in functie de familia in care creste. Religia unui copil este responsabilitatea neamului din care se trage fiecare plod in parte, nu a scolii.

ki
20 februarie 2014
dezbatere

religia nu are ce cauta in scoli, se creeaza numai probleme, nu toti sunt ortodocxi, religia o faci acasa in familie

gogu
20 februarie 2014
o prostie

religia nu inseamna nimic. religia este un mijloc de manipulare a oamenilor de catre institutia numita biserica. a nu se confunda religia cu credinta.

crina
20 februarie 2014
Credinta

Credinta nu e un obiect de imbracaminte pe care sa il porti, sa il vada toata lumea si sa te laude ca ce bine iti mai sta. Ea tine de suflet si in suflet trebuie sa ramana. Religia nu e educatie, e doar o dogma inventata de oameni pentru oameni, de unii oameni pentru ...restul. Latinii spuneau acum două milenii că "spaima inventează zeii" ("primus in orbe deos fecit timor"). Religia e chiar nociva pentru minti slabe si pentru prosti; ca si politica, de altfel. Si de asta profita Capii Mafiei religioase si politice. Mai bine...fara. Mult mai bine... Un "Tatal nostru" inainte de culcare si o inchinaciune dupa masa, e destul pentru omul obisnuit, omul normal la cap. Deci un NU hotarat religiei in scoli. Lasati copiii sa isi aleaga singuri calea, atunci cand sunt adulti si stiu sa discearna. Iar voi parinti, referitor la religie, aveti grija ca, uneori, gresiti mai mult ca popii in fata copiilor vostri.

ion
20 februarie 2014
religie

Religia ar trebui să fie o materie opțională. Mai degrabă s-ar introduce ore obligatorii de etică...

gigel
21 februarie 2014
lasati rreligia in pace!

daca am respecta invatatura crestina, care ne invaa sa se smerim,sa ne iubim dusmanii, sa fim blanzi, milosivi, rabdatori, morali, am trai MULT mai bine. o ora de religie poate schimba viata tinerilor, debusolati si coplesiti de repere si valori false prezentate de mass media, tineri care cad usor prada ispitelor( droguri, sex, violenta verbala si fizica). cati dintre noi avem rabdare sa vorbim cu copiii nostri, sa ii educam in spirit civic, moral? or fi si cazuri de profesori de religie care exagereaza, dar , din ce stiu, multi isi fac datoria, astfel ca sunt cazuri in care copiii ajung sa fie mai credinciosi decat parintii pt ca au studiat religia la scoala. pe cine deranjeaza cuvantul lui Dumnezeu?? pe satana si pe slugile lui. asadar, religia este f folositoare si cred ca e bine sa fie ca materie obligatorie in scoli.

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3254 secunde