DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli?

1613
26
DEZBATERE. Avem nevoie de RELIGIE OBLIGATORIE în școli? - dezbaterereligieobligatorie-1392897404.jpg

Articole de la același autor

Introdusă în programa școlară de după 1990 ca materie obligatorie, într-un soi de afront la cei 40 de ani de ateism, RELIGIA stârnește vii controverse în fiecare an școlar. Pe de o parte, unii părinți consideră această materie inutilă pentru viitorul copiilor lor. Prin stilul de predare și abordare a materiei, unele profesoare au reușit să-i sperie pe elevi cu povești de groază centrate pe Apocalipsă și divina pedeapsă. 


Pe de altă parte, numeroasele scandaluri având ca subiect fapte reprobabile ale preoților au stârnit vii reacții în rândul enoriașilor, generând ca un tăvălug disprețul public. 


Recent, scandalul interzicerii studierii religiei musulmane în școlile constănțene a devenit subiect de dispută electorală, unii politicieni arătându-și exagerat interesul. 


Care este părerea dvs.: considerați oportună studierea obligatorie a RELIGIEI în școală încă de la clasa zero?


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Angela
6 martie 2014
PRO

Consider ca legislatia actuala este acoperitoare pentru toate situatiile. Cei care NU doresc studierea religiei in scoala, in numar mult mai mic decat care o doresc, pot depune cerere pentru retragerea copilului de la aceasta disciplina. Scoala trebuie sa puna la dispozitia elevilor un spatiu unde acestia pot merge in ora respectiva (biblioteca, sau sala after-school). A fost o greseala reducerea/eliminarea orelor de religie islamica pentru musulmani, la fel cum a fost greseala si eliminarea specializarii de limba turca din cadrul Univ.Ovidius de catre fostul rector penal.

DG
8 martie 2014
nu religie

nu

eu
13 martie 2014
nu sunt de acord

nici alte materii nu ar mai trebuii sa fie in scola, cine vrea religie sa se faca scoala in biserica si sa invete acolo religia.

Cornel
1 mai 2014
Alegere?

Nu ar trebui sa lasam religia sa fie alegerea fiecaruia? Din cate stiu eu, dreptul la religie este constitutional dar si optional. Eu nu am fost niciodata de-acord cu religia impusa. Nu se mai practica inchizitia, dar se adopta alte metode mai moderne de impunere a religiei. Eu sunt ateu declarat inca de mic copil si, in ciuda faptului ca era obligatorie, la ora de religie nu am intrat niciodata. Am fost tarait prin comisii an de an. Profesorii erau foarte bulversati si indignati de alegerea mea, dar pana la urma nu au avut ce sa imi faca. Le-am pus constitutia in fata si s-au conformat. Nu incercati sa ma convingeti de necesitatea acestei metode de control al multumii, nu halesc!

gina
18 mai 2014
religia

daca scoatati religia din scoli peste zece ani o sa aveti in fruntea tarii numai tantalai gen ponta tonta fara pic de respect pt cei mai in varsta de cat el.asa a fost educat,>>>>

Geanina
14 noiembrie 2014
Da pentru religie !

Avem multe motive să-L iubim pe Dumnezeu, să credem în El și să-L respectăm: ne dă sănătate (deși unii nu o prețuiesc), ne ajută să avem pâinea pe masă, ne ascultă durerile sufletești atunci când nimeni nu are chef sau timp pentru noi, ne iartă când greșim (noi oamenii nu suntem în stare să ne iertăm cu adevărat unii pe alții; iertarea trebuie să vină din suflet, nu doar din vorbe), are multă răbdare cu noi (câți dintre noi mai știm să avem răbdare unii față de ceilalți?) ne ajută atunci când îi cerem ajutorul. Religia este doar o oră pe săptămână; nu este în fiecare zi. Dar cei care nu-L suportă pe Dumnezeu au făcut tot ce au putut să scoată religia din școală. E bine când știi că Cineva acolo sus te iubește? E bine când primești lucruri bune în viață fără să le meriți? Oamenii profită de bunătatea lui Dumnezeu. Dar El nu se supără; stă și așteaptă ca noi să ne schimbăm în bine. La orele de religie copiilor li se reamintesc valorile morale ale acestui popor (acum aceste valori sunt aproape inexistente): iubirea față de aproapele, iertarea, respectul, milostenia, răbdarea, sinceritatea, înțelegerea, împăcarea, ajutorul oferit celorlalți, etc. Nu văd nimic rău în aceste învățături. Dacă în familie nu are cine să-l învețe pe copil aceste valori morale, măcar la școală are posibilitatea. În ziua de azi, suntem tot mai ocupați cu diferite treburi, suntem tot mai nervoși, stresați, plictisiți. Nu mai vrem să avem timp și pentru suflet. Cine să ne îndrume pe o cale bună? În jurul nostru avem multă răutate, violență, ură. Măcar copiii și tinerii să aibă posibilitatea să sădească în inima lor valorile morale necesare unei vieți frumoase.

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6004 secunde