Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății"

"Dionysos", "Antigona" și "Omul oglindă" urcă pe scena tomitană

469

Articole de la același autor

Constănțenii, dar și turiștii vor putea urmări, astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății", mai multe spectacole. Astfel, piesa de teatru antic "Dionysos", montată de regizorul italian Daniele Salvo, după tragedia lui Euripide, "Bacantele", va putea fi vizionată pe scena Teatrului de Stat din Constanța. 


Spectacolul este realizat de către echipa de actori de la malul mării. În rolul principal, spectatorii îl vor putea vedea pe actorul Marius Bodochi, aflat într-un dialog senzual cu Bacantele, jucate de Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru. 


Povestea este următoarea: Dionysos vine în Teba, însoțit de alaiul său de bacante (sau menade), ca să se răzbune pe regele Penteu, vărul său, jucat de Andu Axente, care nu-l cinstea ca pe un zeu, ba chiar pretindea că mama sa, Semele, îl concepuse nu cu Zeus, ci cu un muritor. 


Dionysos se răzbună făcând în așa fel încât mama lui Penteu, Agave, rol jucat de Dana Trifan-Enache, atrasă în alaiul bacantelor și cuprinsă de nebunie, să-și ucidă chiar ea fiul, crezând că este o fiară și lăudându-se apoi cu fapta sa "de vitejie". 
Constănțenii îi vor putea admira în alte roluri pe actorii Iulian Enache, Alexandru Mereuță, Dorin C. Zachei, Ionuț Rusu și Marian Adochiței. 


Tot astăzi, în intervalul orar 19.30-20.30, în piața "Ovidiu", va avea loc și spectacolul stradal "Omul oglindă", în interpretarea trupei "Famous Art", iar mai târziu (ora 21.30), la Termele Romane, vine "Antigona" regizorului Mc Ranin, piesă în distribuția căreia vor evolua actorii Teatrului "Al. Davila" din Ploiești. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1569 secunde