Doi masteranzi constănțeni deschid Festivalul de Operă "Viva Vox" de la Cluj-Napoca

1909
Doi masteranzi constănțeni deschid Festivalul de Operă
Doi studenți masteranzi ai Facultății de Arte, secția Canto a Universității "Ovidius", de la clasa sopranei prof. univ. dr. Florența Marinescu, participă la Festivalul Studențesc de Operă "Viva Vox", care se desfășoară la Cluj, în perioada 5 - 15 mai.
Ei sunt Patricia Deheleanu și Marius Eftimie și vor cânta în deschiderea Festivalului, aceasta fiind cea de-a doua participare a Universității "Ovidius" la evenimentul studențesc.
Pentru cei doi masteranzi, festivalul reprezintă o oportunitate de afirmare, dar și de a lua contact cu alți tineri artiști ai universităților din România: "Pentru mine, acest festival reprezintă o provocare, întrucât doresc să-mi cunosc generația și să-mi verific pregătirea. Un festival la Cluj nu e o ocazie pe care s-o pierzi, deoarece acest oraș a reprezentat și reprezintă un centru artistic puternic. Mi se pare interesant că artiști din toată țara se reunesc aici. O astfel de ocazie mă onorează.
Voi participa la master-class-ul maestrului Ionel Pantea, căruia îi cunosc cariera internațională și despre care cred că are foarte multe secrete de împărtășit",
ne-a spus Patricia Deheleanu.
La rândul lui, Marius Eftimie consideră foarte importantă această "ieșire" artistică, cu atât mai mult cu cât perspectivele profesionale ale studenților la Arte sunt destul de sumbre în România: "E foarte greu pentru noi să mai răzbatem pe scenele naționale, întrucât cultura nu mai e la mare rang, iar muzica clasică nu se mai bucură de prea mare interes, așa că trebuie să luptăm foarte mult. A rămas doar plăcerea de a dărui publicului ce avem mai de preț - harul de a face artă.
La festival ne vom întâlni cu colegi din țară și trebuie să fim la înălțime. Acest lucru înseamnă pregătire, care e din ce în ce mai greu de realizat, întrucât, în acest timp, trebuie să și supraviețuim, dar și să facem artă, printre picături".
Festivalul "Viva Vox" va avea două secțiuni: prezentarea spectacolelor claselor de operă și cursuri de măiestrie la specializările regie teatru muzical, dirijat operă, coregrafie, jurnalism muzical și management cultural - impresariat artistic.
Ajuns la cea de-a doua ediție, Festivalul Studențesc de Operă "Viva Vox" este organizat de Academia de Muzică "Gheorghe Dima", în colaborare cu Opera Maghiară, Opera Națională Română, Asociația Patronilor și Meseriașilor, Muzeul de Artă din Cluj - Napoca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5245 secunde