După 75 de ani de întrerupere, acad. Ioan-Aurel Pop deschide ciclul conferințelor cu public

238
1
După 75 de ani de întrerupere, acad. Ioan-Aurel Pop deschide ciclul conferințelor cu public - acadioanaurelpop-1673981145.jpg

Articole recomandate

Academia Română reia joi, 19 ianuarie, ciclul conferințelor cu public susținute la Fundația „Dalles“, după o întrerupere de 75 de ani. Conferința inaugurală va fi rostită de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române. Cu acest prilej va fi prezentată o scurtă istorie a Fundației „Ioan I. Dalles“, precum și a edificiului cu același nume.

Construită între anii 1930-1932 de Academia Română, conform clauzelor testamentului Elenei Dalles, și confiscată abuziv în 1948 de către regimul comunist, celebra Sală „Dalles“ din București, edificiu reper în istoria culturală a capitalei, va beneficia începând cu anul 2023 de un program de conferințe și dezbateri structurat de Academia Română.

Programul va fi alcătuit de Fundația Culturală ,,Ioan I. Dalles“ din cadrul Academiei Române, având ca scop sprijinirea, promovarea și dezvoltarea activității culturale și educative. Fundația își propune deopotrivă realizarea de schimburi de experienţă interculturală, pentru punerea în valoare a patrimoniului național (literatură, artă, muzică, teatru etc.) și pentru integrarea valorilor cultural-artistice românești în circuitul internațional, precum și organizarea de activități de cercetare.



Comentează știrea

Culicea Vanghele
18 ianuarie 2023
academia Romana

Excelenta initiativa! Si foarte necesara si utila tinerilor,elevi sau studenti! De fapt tuturor,idiferent de varsta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5181 secunde