Echipa Facultății de Medicină constănțene, premiată în Turcia

168
Echipa Facultății de Medicină constănțene, premiată în Turcia - x-studenti-medicina-1716976827.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Facultății de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au participat cu succes și au câștigat locul al treilea la competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition”, organizată de Asociația Universităților Balcanice și Universitatea „Trakya” din Edirne, Turcia, care s-a desfășurat în perioada 20 – 26 mai 2024.

Din echipa Facultății de Medicină au făcut parte studenții Berkant Güneş (anul IV MG), Esra Idris (anul II MG), Elif Ibadula (anul II MG), Ana-Maria Ionașcu (anul IV-AMG), Electra Milidonis (anul I MG), Ana Maria Gabriela Cosma (anul II MG), Alexandru-Marian Horvat (anul II MG), alături de dr. Elis Septar, medic rezident medicină de urgență (anul V), care a avut rolul de team leader. Echipa a fost coordonată de Ș.L. dr. Rodica Tudoran și dr. Dan Pletea.

La competiție au participat reprezentanți de la 15 universități de prestigiu din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Bosnia, Kosovo, Grecia, Albania și Macedonia.

„Obiectivul concursului a fost unul ambițios, de a înființa echipe studențești de căutare și salvare a victimelor, pentru a crea premisele gestionării mai eficiente a acțiunilor în situații de urgență și dezastre, din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În același timp, s-a dorit creșterea gradului de conștientizare, în rândul tinerilor, a necesității intervenției prompte și adecvate, în echipe unite și puternice, în cazul dezastrelor. Totodată, competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition” a vizat promovarea interacțiunii culturale și a colaborării în cadrul Platformei de Cooperare a Orașelor Balcanice, de aceea succesul echipei noastre ne onorează și ne motivează în continuare”, a precizat prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3443 secunde