Echipa Liceului ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, vizită de lucru în Lisabona

981
Echipa Liceului ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, vizită de lucru în Lisabona - atelier-arduino-1709464912.jpeg

Articole de la același autor

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia derulează, în perioada 2023 - 2024, proiectul Erasmus+ KA121, număr de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000123720, din cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea-Cheie 1 – Educație școlară.

În perioada 26 – 29 februarie 2024, a avut loc în Lisabona, Portugalia mobilitatea de grup Erasmus cu tema „Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului”. La mobilitate au participat opt elevi însoțiți de doi profesori ai Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Aceștia au lucrat timp de patru zile alături de elevi și profesori de la școala A.E.P.S.I. - Agrupamento de Escolas Póvoa de Santa Iria din zona metropolitană Lisabona, Portugalia. La activități au fost prezenți elevi și profesori din Spania care au lucrat alături de elevii români și de cei portughezi.

Activitățile programului de învățare s-au derulat la sediul școlii din Portugalia și în zona metropolitană Lisabona și au avut ca obiective dezvoltarea competențelor elevilor în următoarele direcții: îmbunătățirea cunoștințelor ecologice, educație pentru un comportament sustenabil, dezvoltarea competențelor lingvistice, dezvoltarea competențelor digitale, dezvoltarea competențelor STEAM, dezvoltarea lucrului în echipe internaționale, dezvoltarea creativității elevilor.

Programul celor patru zile a inclus atât ateliere STEAM și de protejare a mediului în școala gazdă, cât și activități interactive de învățare în muzeul de Științe, la Oceanarium – cel mai mare acvariu din Europa și în centrul istoric al Lisabonei.

 „Proiectul urmărește ameliorarea competențelor lingvistice și digitale atât la profesori, cât și la elevi, formarea de competențe antreprenoriale și pentru dezvoltare durabilă, promovarea educației incluzive și a competențelor transversale.

Programul Erasmus oferă tinerilor oportunitatea de a cunoaște elevi din alte țări europene, de a lucra în echipe internaționale și, cel mai important, le oferă elevilor români încredere în forțele proprii și certitudinea că sunt cetățeni europeni cu drepturi depline, împărtășind cultura și valorile europene comune”, a transmis prof. Elena Nechita, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.428 secunde