Elevi ai Liceului ”Dimitrie Leonida”, formați profesional în Spania

2067
Elevi ai Liceului ”Dimitrie Leonida”, formați profesional în Spania - x-liceul-dimitrie-leonida-1702979559.jpg

Articole de la același autor

O delegație a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, formată din 12 elevi însoțiți de doi profesori, a participat, în perioada 4 -14 decembrie 2023, la un stagiu de pregătire practică, cu durata de 60 de ore în Spania, prin organizația de primire MEP  Europrojects Granada S.L., în cadrul fluxului 1 al mobilității din cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul „Formare profesională pentru un viitor european”.

Elevii au fost însoțiți de prof. Mihaela Dănilă (responsabil cu diseminarea rezultatelor învățării), iar ca monitor prof. Lavinia Al Sakban (responsabil cu formarea profesională). Un merit deosebit în derularea proiectului l-a avut prof. Hariclia-Marinela Popescu, responsabil proiect.

Prin participarea la acest proiect cu finanțare europeană, cei 12 elevi, din care șapte elevi de clasa a XI-a liceu – calificarea Tehnician transporturi, și cinci elevi de clasa a XI-a învățământ profesional  – calificarea Mecanic auto, au avut șansa de a-și dezvolta competențe specifice domeniului lor de formare, dar și de consolidare a competențelor cheie: sociale, civice, digitale, de comunicare în limba engleză și a valorilor europene. Participanții au desfășurat activități practice conform Acordului de formare, la diferite firme în domeniu din Granada, într-un mediu de lucru la standarde europene. În afara orelor de program, elevii au avut ocazia de a participa la o serie de activități culturale, dezvoltându-și astfel sentimentul de apartenență europeană.

De asemenea, aceștia și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, limba de lucru din cadrul programului, dar și prin implicarea lor în situații de comunicare în viața de zi cu zi. Recunoașterea competențelor dobândite s-a făcut prin eliberarea documentului Europass Mobility.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5626 secunde