Elevi de la Grupul Școlar "Emil Palade", în vizită în Țara Galilor

341
Elevi de la Grupul Școlar
Timp de o săptămână, elevi și profesori de la Grupul Școlar "George Emil Palade" din Constanța au participat la o nouă reuniune în cadrul proiectului Comenius, pe care-l desfășoară până pe 31 august 2011. Proiectul se numește "Festivitățile școlare - sursă de cunoștințe și divertisment" și reunește drept parteneri școli din șase țări europene: Polonia, Franța, Țara Galilor, Italia, Turcia și România.
Această a doua întâlnire de lucru a avut loc în localitatea galeză Chwilog și la ea au participat atât profesori, cât și elevi. Din programul acestei întâlniri, au făcut parte vizite la Slate Cavern (Llechweed), dar și la Llanberis, în apropiere de Snowdown Mountain.
Printre obiectivele declarate, dar și atinse ale acestei întâlniri de proiect, după cum mărturisea chiar coordonatoarea prof. Ruxandra Dristaru, sunt: l Familiarizarea partenerilor de proiect cu tradițiile, folclorul și legendele Țării Galilor (în acest scop s-au realizat întâlniri cu povestitori de renume – Catherine Aran, festivaluri – Eisteddfod, seri intitulate "Taste of Wales" sau "Folk Dancing") l Realizarea distincției (asemănări, deosebiri) dintre limbile engleză și galeză, dar și dintre acestea și limbile vorbite de partenerii de proiect – română, poloneză, turcă, franceză și italiană l Familiarizarea elevilor din țările partenere în proiect cu stilul de viață galez – ei au vizitat familiile colegilor lor galezi l Cooperarea în grupuri, atât în clasă, cât și în cadrul unor diverse activități (manifestări sportive în complexul Tenpin) l Prezentarea sistemelor de învățământ din cele șase țări partenere.
Rezultatul acestei întâlniri este descoperirea unei noi regiuni europene - Țara Galilor, care este un tărâm istoric, cu castele, munți, plaje încântătoare și o identitate națională puternică. Cultura galeză este plină de mituri și legende. Chiar și simbolul național al țării - dragonul - este o fiară mitologică. Aproape fiecare munte, râu sau lac, precum și majoritatea satelor și fermelor sunt asociate cu vreo legendă sau zână (tylwyth teg), proprietăți magice sau vreo fiară de temut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9719 secunde