Elevii s-au reîntors în bănci. Nouă şcoli nu au autorizaţii sanitare de funcţionare

1326

Articole de la același autor

Ieri, 8 februarie, preşcolarii, elevii ciclului primar şi elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a şi-au reluat cursurile. Ei sunt cei norocoşi pentru că vor merge zi de zi la şcoală. Din păcate, cel puţin deocamdată, colegii lor din celelalte clase vor continua să înveţe tot online.

Prima zi de şcoală din semestrul al doilea a constituit motiv de mare bucurie pentru prichindei, dar şi pentru copiii din clasele zero şi I-IV şi cei din anii terminali. Cu această ocazie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Sorin Mihai a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în 247 de unităţi de învăţământ, elevii vor învăţa conform scenariului verde, iar 256 de unităţi de învăţământ au început cursurile conform scenariului galben.



„Numai în două unităţi de învăţământ, adoptăm scenariul trei, conform ratei actuale de infectare, care a depăşit trei la mia de locuitori. Este vorba despre localitatea Dumbrăveni. Aici, cursurile se vor desfăşura online. În privinţa orelor de sport, acestea se vor desfăşura, cu precădere, în aer liber, dacă vremea ne va permite, dacă nu, în sălile special amenajate. Important este să avem dezinfectarea spaţiilor după fiecare curs de acest fel, iar elevii să poarte, obligatoriu, mască, pentru că trebuie să avem asigurată, în primul rând, protecţia elevilor. Singura excepţie este dată de faptul că, la grădiniţe, copiii cu vârsta sub cinci ani nu trebuie să poarte mască”, a explicat Sorin Mihai.



Inspectorul şcolar general a precizat că, din punctul lui de vedere, redeschiderea şcolilor este binevenită. „Să ne aducem aminte de situaţia din noiembrie 2020, când s-au închis şcolile şi aveam foarte multe cazuri raportate pe zi şi rata incidenţei crescuse considerabil. Situaţia de astăzi ne permite, însă, să luăm această decizie, şi, din punctul meu de vedere, este binevenită, pentru că a fost o aşteptare lungă şi ne dorim cu toţii să revenim în sălile de curs. De data aceasta suntem mult mai bine pregătiţi, comparativ cu lunile septembrie sau noiembrie. Aşadar, sunt convins că toate activităţile de învăţare, cu prezenţă fizică, a elevilor şi a cadrelor didactice vor decurge în cele mai bune condiţii”, a adăugat el. Totuşi, în judeţ mai sunt câteva situaţii speciale. Un număr de nouă unităţi nu au, în continuare, avize sanitare de funcţionare. Motivul pentru care aceste instituţii nu au primit autorizaţie sanitară îl reprezintă organizarea grupurilor sanitare şi lipsa apei curente, asigurarea apei calde şi apei reci. Într-o astfel de situaţie se află şcolile de la Albeşti şi Dobromir unde nu există apă curentă în localitate. Inspectorul a declarat că aceste probleme ţin de o implicare mult mai serioasă şi de nişte investiţii serioase ale administraţiei publice locale.

Menţionăm că elevii vor merge la şcoală până la data de 19 iunie 2021, când vor intra în vacanţă. Cei de clasa a VIII-a, însă, vor termina cursurile pe 11 iunie 2021, apoi urmează Evaluarea Naţională.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde