Exemple de bună practică din învățământul turcesc

440

Articole de la același autor

O delegație a Școlii Gimnaziale nr.1 Tuzla a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului internațional de înfrățire "Educația multiculturală - șansa viitorului", la Școala "Mustafa Yeșil Ortaokulu", Esenyurt din Istanbul, al cătui titlu este "Educația multiculturală - șansa viitorului".


Din echipa care a făcut deplasarea au făcut parte profesor Radu-Emil Buzan (director), profesor Ioana Mihai (director adjunct), profesor limba turcă Gemil Meral și profesor pentru învățământul preșcolar Alina Cristina Mihalcea.


Aceștia au vizitat o școala primară și un liceu, dar și un centru de calificare profesională, prilej cu care și-au format o imagine de ansamblu asupra sistemului de învățământ din Turcia, adunând exemple de bună practică.


În finalul discuțiilor s-a stabilit ca o delegație a școlii din Istanbul să vină la Tuzla, în perioada 28-29 martie, pentru semnarea proiectului și schimb concret de experiență în domeniul educațional.


"Sperăm ca, în viitor, elevii școlii noastre să-i cunoască pe cei ai instituției partenere, prin vizite reciproce, care să le deschidă orizontul și să-i facă să înțeleagă necesitatea adaptării și integrării într-o societate definită de globalizare", a declarat prof. Ioana Mihai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident rutier mortal la Tuzla
Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Viceprimarul din Tuzla, ARESTAT!
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde