Experienţa Erasmus continuă la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" Constanţa

462
8
Experienţa Erasmus continuă la Liceul Tehnologic

Articole de la același autor

În cel de al doilea an al acreditării ERASMUS+ în domeniul Educației și Formării Profesionale 2021-2027, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca" Constanţa a început derularea activităților proiectului cu nr. 2022-1-RO01-KA121-VET-000054259 cu titlul „Competenţe profesionale la standard europene pentru elevi şi profesori”, grantul având o valoare de 45.615.00 euro, iar ca parteneri organizații de primire din Italia.

Prevăzut a fi implementat până pe 31 august 2023, obiectivul principal al proiectului îl constituie facilitarea accesului pe piaţa muncii europene a 14 elevi din clasa a XI-a, calificarea profesională Tehnician mecatronist prin dobândirea de competenţe specific domeniului de pregătire prin organizarea de stagii de practică la agenţii economici. Dar și dezvoltarea competenţelor metodice, de specialitate şi digitale a cinci cadre didactice, prin participarea la stagii de formare şi perfecţionare in companii europene.

Rezultatele aşteptate în urma implementării  proiectului constau în îmbunătățirea formării profesionale la standarde înalte de calitate și profesionalism pentru o mai ușoara mobilitate și insertie pe piața forței de muncă locale și europene a absolvenților, prin transferul de bune practici ce pot fi dobândite în organizații europene.

De asemenea, cadrele didactice dobândesc cunoștințe noi în domeniul lor de pregătire profesională, dar și competențe digitale atât de necesare în realizarea unui proces instructiv-educativ de calitate,  atractiv şi inovativ.

Pe de altă parte, comunicarea într-o limbă străină reprezintă una din competențele esențiale necesare integrării cu succes pe piața muncii europene. Astfel, elevii au posibilitatea învățării limbii engleze nu numai de uz general, dar și a unor termeni de specialitate, lucru ce le va fi de real ajutor în momentul integrării pe piața muncii.

Rezultatele imediate se materializează în atitudinea pozitivă pe care elevii din medii defavorizate implicați o afișează față de colectivul de elevi, față de cadre didactice, față de școala în general, și nu în ultimul rând față de ei înșiși și mediul social din care provin. Pe termen mediu și lung, se asteaptă o scădere cu cel putin 50% a abandonului școlar, o situație școlară îmbunătățită și accesul ca absolvenți calificați pe piața muncii.

Creşterea nivelului de  implicare al elevilor in acțiuni de mediatizare a protecției mediului şi sustenabilităţii, la nivelul școlii în care să prezinte experiența pe care au avut-o din acest punct de vedere pe parcursul mobilității.

 

Documente obţinute la finalul stagiului de formare:

   Certificatul Europass Mobility pentru elevi şi cadre didactice;

   Transferul și recunoașterea rezultatelor învățării elevilor prin ECVET- Sistemul european de credite pentru educație și formare profesională;

   Certificatele de participare eliberate de organizația de primire pentru elevi şi cadre didactice;

 

„Aceste direcții de acțiune au fost incluse în Planul de Acțiune al Școlii ca ținte de realizat în vederea obținerii creșterii calității actului educațional, îmbunătățirea performanțelor profesionale în concordanță cu piața muncii și creșterea șanselor de angajare a absolvenților noștri”, a transmis prof. Elena Gogu, directorul Liceului „Gheorghe Duca”.

Comentează știrea

Constantean
4 noiembrie 2022
Intrebare

De la acest liceu tehnologic a promovat vreun elev bacalaureatul în ultimii ani? Bani aruncați...

Bijutier fara de Lacat
4 noiembrie 2022
Tablou de Clasa

Si noi cind eram elevi, la unele stiam la altele tablou de rugaciune. Unii au mers mai departe, eu de bratara agatat (Cristina Greieras - panglicuta, tot ce vrea sufleteul meu). Asa la intilnire cu colegii, intelectualii tari,i cica e greu acolo tot la plins cu sufletul. (pe unde au facut scoli inalte pai daca n-ai viteza si suflu bun, repeteti in bucla, multe trepte). Si aici la pictura de Cetățuia, am toata increderea de Greieras cu Acreditare Internationala.

Traian
4 noiembrie 2022
un pct. de vedere

Indiferent care e raspunsul [Cauza] : [0] Sigur nu e la aia micii , [50%] Sigur nu e la aia micii, [70-90-95%] Aici de vorbit si cu parintii ca poate e si de Nuielusa la Lacat. Adica, cu verificare zi de zi la teme, ajutor specializat daca trebuie si recompensa de minge pt. fapte bune.

Răspuns la: Intrebare
Adăugat de : Constantean, 4 noiembrie 2022
De la acest liceu tehnologic a promovat vreun elev bacalaureatul în ultimii ani? Bani aruncați...
Traian
5 noiembrie 2022
alt pct ref [bacalaureatul]

Imi place si mie muzica dar la examen de intrare la conservator pai ... Adica e "liceu tehnologic" iar pe foaia de examen ceri de "teoretic chiar cu 50% frezat bine". Cine sint aia de planificare aici ? (aia mici cum le zici, dar le zici bine ? are cine sa le zica ?). Pe statistica ce iese e de Tartacuta (intiuiti bine sensul). De 30 de ani se tot organizeaza si e cu brambura bine de tot. Mai simplu, statistica zice bine, dar datele cum le obtii ? Pui in butoi de 100 litrii apa cu galeata de 20litrii ! Pai, asa se face. Se poate si asa bine, dar daca fantina e la 10km distanta ? Altfel, pe cazuri de MINUNE, trebuie vazut mai la detaliu, atlfel ...

Traian
5 noiembrie 2022
i-ii

Si la mine cum am facut la scoala! Pai credeti ca sint pictor de litera ? Esentialul e suficient aici ! Sau cel putin asa e modelul meu, e si detalii foarte multe dar acolo e si pasiune, se mai uita si altii, etc. Din nou ref: "De la acest liceu tehnologic a promovat vreun elev bacalaureatul în ultimii ani?" - pe vremea mea cred aproape 100% ! (sau cei care sau prezentat si proportia era 99,%). [Sti ca e din ala], pai sint si in Cta. doar e normal, si in alte orase poate si la sate, nu am statistica. La fel si la generala, pe trend toti din prima ! (si atunci examen standard scris la 1Institutie, ai picat in toamna unde se mai gaseste). [Pai si aici, tot cu pacaleala], pai atunci toata lumea e asa ! (erau si ceva 30-40 ani distanta, dar ...)

Răspuns la: alt pct ref [bacalaureatul]
Adăugat de : Traian, 5 noiembrie 2022
Imi place si mie muzica dar la examen de intrare la conservator pai ... Adica e "liceu tehnologic" iar pe foaia de examen ceri de "teoretic chiar cu...
Eficienta
6 noiembrie 2022
valoare de 45.615.00 euro

Aici intuiesc eroare pe articol la format. [45.615,00] adica 46.000 euro.(-+ TVA) Pai nu e mult ! 14 elevei si 5 cadre didactice = 46/2 = 2300 euro/beneficiar. Dar si aici cheltuieli organizatorice, de prezentare. Tabou frumos de Vrednicie cu Decor. [Decor = minim 1000 euro = 5 panouri x 200 depinde si de pinza si aici din aia de Harnicie !]. Mai multe date din indicativ public, dar e doar impresie de cititor rapid. La mine pina acuma zice [Eficienta pe Gestiune Fonduri UE], cum va fi cu/fara Greieras, Acreditare, BrataraDinAiaAurita pai de vazut ! Reformulat : proiectul e bine gandit dar pe rezultate depinde si de cei direct vizati (elevi - principal cu piata muncii, cadre - principal/secundar - pt. anul urmator-> facem noi poate dar cu minim de cheltuiala si max. la rezultat).

Terminologie
6 noiembrie 2022
Interpretare Buna

Pt. public, fiecare cum citeste, ce intelege nu mai stiu. "Metaforic" interpretat unde e cazul si sensul bun. [Greieras, e cu morala aici !] , alta combinatie "Nu se face in zilele noastre Ore de Morala, cu Popa daca trebuie -> eu asa am prins la Credinta" Pereche[Greier, Furnica] -> iti zice de la Furnica ca o sa vezi la Iarna. [Cristina Greieras -> canta frumos dar Toata Lumea sa Munceasca si sa Contribuie in Familie !] dar aici sind discutii din astea dupa chipu (mai la varsta potrivita) adica prezinti Manualul cu Norme Morale de Armata [asta e al tau in ranita cind pleci in lume]

pt. Fricosi din astia cu manutele
6 noiembrie 2022
Bratara

In fata, frumos ca toata lumea se uita. Nu e de ascuns harnicia ! Toti cauta Vrednicie ! [Bratara] Adica toti au de la natura, dar la tartacuta nici cu lentile cu focalizare nu apare. Pai cum apare? mergeti acolo la Proiect si poate-poate invatati si de Cercelus. La fel, acelasi principiu cu [Munca in Familie cu Credinta] - tot ce trebuie, tot ce vrea fiecare suflet bun ! Totul e din Suflet BUN, aici e esenta ! [la aritmetica e cu grup de Stele -> vedeti acolo la al mai de Luceafar pt. toti]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4871 secunde