Pentru unii moft, pentru alții necesitate: „În țară există cimitire pentru animale. În Constanţa când?”

1763
3
Pentru unii moft, pentru alții necesitate: „În țară există cimitire pentru animale. În Constanţa când?” - fondcimitiranimalejpg33-1667576963.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu aproximativ cinci ani, conform unui anunţ publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului s-a întrunit cu scopul de a înfiinţa un cimitir destinat înhumării animalelor de companie.

La acel moment, iniţiatori au fost câțiva oameni de afaceri care îşi doreau un astfel de amplasament în Constanţa, Ia nord-vest de nodul rutier format Ia intersecţia DN 3 cu centura Constanţei - (A4). Pe acest teren, se propunea realizarea unui parc/cimitir pentru animale de companie. Din păcate, proiectul lor a rămas doar pe hârtie, pentru că timpul a trecut, iar constănţenii tot nu au unde să îşi ducă animalele.
 

Este nepermis ca în secolul XXI, când s-au înființat hoteluri pentru animale de companie, cineva să nu se gândească, totuși, ce se va întâmpla cu blănoşii decedați, care, în foarte multe situaţii, sunt îngropați în jurul blocului sau undeva pe câmpuri.

„Nici nu vreau să mă gândesc la ziua în care câinele meu, din rasa Beagle, care are deja 13 ani şi a fost operat deja de cinci ori, nu se va mai afla lângă noi şi vom fi nevoiţi să ne despărţim de el pentru totdeauna. În acest caz, ne-ar plăcea să îl ştim într-un loc frumos, cu multă verdeaţă, copaci, flori, ceva vesel, pentru că şi animăluţele, pe parcursul vieţii lor, ne oferă foarte multă iubire şi veselie”, ne-a declarat Iulian N. Din păcate, în această situaţie se află mulţi alţii, care se confruntă, cum spuneam, cu această problemă a lipsei unui loc special amenajat pentru animale, la fel cum se găsesc în alte judeţe ale ţării. „În Bucureşti şi Bihor, de exemplu, există astfel de locuri. De ce nu se poate şi la Constanţa?”, a adăugat Marinela P. „Când Toro ne va părăsi, mi-ar plăcea ca el să rămână într-un parc plin de verdeaţă, într-un loc asemănător cu cel în care s-a zbenguit în timpul vieţii”, a spus şi Andrada U.


De asemenea, amenajarea unui cimitir pentru blănoși este de bun augur din multe puncte de vedere. „Înființarea unui astfel de cimitir este necesară din toate punctele de vedere, umanitar, etic, dar și pentru a preveni răspândirea bolilor, cum ar fi leptospiroza prin poluarea surselor de apă sau numeroase parazitoze interne ce se pot transmite la oameni (roxocaroză, giardiază, toxoplasmoză). Legea cere, însă, incinerarea tuturor cadavrelor de animale”, ne-a declarat dr. Adrian Bâlbă.

Pentru cei care aleg să își incinereze prietenul de-o viaţă, aceştia vor primi după finalizarea procesului, cenuşa rezultată, pe care o pot păstra într-o urnă sau împrăştia în natură.



Comentează știrea

Maria
5 noiembrie 2022
fara maidanezi in orase

Tara piere si baba.... constantenii asteapta un articol in care sa fie informati ca dispar maidanezii de pe strazi, astfel incat oamenii, copii sunt in siguranta in parcuri pe strazi, smd... ca politia locala amendeaza imediat orice posesor ce caine care nu stranga mizeria animalului si , mai ales ca orasul Constanta, a intrat in normalitate si NU se mai permite detinerea unui cine la bloc fara acordul scris al TUTUROR vecinilor, asa cum este deja legiferat in multe orase civilizate din tara. Asta sa scrieti in ziare!

Chit-Chit
6 noiembrie 2022
Tomberon de Gunoi

Dl. Serbanescu, si aici la noi, ca nu se mai poate asa. Sa fie civilizatie de norma, fiecare pe domeniul lui. La Tomberon e la noi, si la masa cind deschizi cu familia sperietoarea de 7VietiLipsa. Pai noi la famile 9 si mereu spre seara cu zgomot de chiuiala de Crisoboleana.(si eu asa de varsta III-a). Si aia fara suflet ca ii impacheteaza acolo direct cu indicativ pe clopotel. Afurisiti tare astia de Mieunescu ca le-am pus la aia micii de jucarie.(si noi amarati: multi, cu alocatie greu la birocatie). Tot timpul obositi de la scoala ca ii tin dupa ore la Limbi de Circulatie Internationala. Doar cu pile si relatii aici peste tot, nimica de acord locatari ! Discriminare !

Ghena de Gunoi
6 noiembrie 2022
sunt îngropați în jurul blocului sau undeva pe câmpuri

Mai clar de atit nu stiu cum sa formulez pt prioritati si cit de import este. ["blănoși"] : pisica si caine si ce mai e cu ceva volum mai mic(hamster). La mine 2 pereche si 1 de adoptat cu prima categorie(de fapt 2 de pe ulite de Constanta, 1 de prin vecinatati de Judet). La bloc (ca mai am cunostinte la curte, etc) dar din auzite pe sigur de la cei apropiati. (punga si direct !). Citi cu prima categorie ? (300.000 locuitori - 1% 3000 MiaMia sigur de bloc ! dar e mai mult , 25% ca poate nu au, adica 1000 punga in tomberon pe an !). Ce sa zic de hamster ? Credeti ca ma duc in parc public cu sapa ? Se plimba si de la Locala, Municipala, sint camere si direct amenda ! (cel putin pe unde stau eu Tomis2 si adiacente !) Chiar si in parc de prin zona, arunca unde trebuie si pe potrivire de lege [ce pun acolo nu stiu, dar e cu lopetica mica de nisip si poate sac public].(ca ma uit de la balcon cind supravegez fermecata de bara - 10 cm si se plimba in voie->vint de 3 ori recuperat 6 etaje !)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5873 secunde